Kutil vyrobil z hračky pro děti skutečně funkční xboxový ovladač
i Zdroj: Twitter / Rudeism
Kuriozity Novinka Kutil vyrobil z hračky pro děti skutečně funkční xboxový ovladač

Kutil vyrobil z hračky pro děti skutečně funkční xboxový ovladač

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

2. 5. 2022 18:22

Už řadu let můžete nejmenším zájemcům o počítačové hraní koupit pestrobarevný “herní” ovladač známého výrobce Fisher-Price. Dítko s ním sice na skutečné konzoli moc nezaválí, místo toho se ale po stisknutí některého z tlačítek linou z ovladače mezi rodiči velmi oblíbené zvuky a melodie. Šikovný ovladačový technik Rudeism ale jeden z těchto nástrojů upravil tak, aby s ním šly skutečně ovládat hry.

Reklama

  • Schopný technik předělal dětský ovladač Fisher-Price tak, aby skutečně fungoval
  • Musel najít důmyslné řešení nedostatku analogových páček
  • Ovladač stále vydává původní zvuky

Na Twitteru se nechal inspirovat známým herním insiderem Wario64 a usměvavou hračku technicky upravil tak, aby fungoval jako ovladač konzole Xbox a mohl s ní hrát třeba Elden Ring. Na videu ukazuje, jak funguje.

Asi největším designovým problémem je, že hračce chybí jedna analogová páčka. To ale Rudeism vyřešil důmyslně. Využil totiž přepínače, kterým lze normálně měnit mezi režimy učení počítání a písniček. Ten nyní přepíná mezi režimy, kdy jedna páčka funguje jako levá nebo pravá. Ovladač má zároveň jen dvě ze čtyř tlačítek vzadu, respektive mu chybí obě spouště. Rudeism nespecifikuje, jak vyřešil tento problém, ale zřejmě úplně stejně jako u páčky.

Dle autora je ovladač plně funkční a využitelný pro hraní. Jen je samozřejmě nutnost přepínat režimy analogu mírně nepraktická u her, kde je koordinace obou pohybů klíčová (a těch je poměrně dost). Na druhou stranu třeba závodní hry si s veselým ovladačem užijete úplně bez problému.

Zatím jsem ale zamlčel ten nejlepší fakt. Rudeism se snažil maximálně zachovat původní podobu a funkčnost hračky. Kromě vyvrtaného otvoru pro USB zdířku, kterou je možné ovladač připojit k počítači nebo konzoli, nedošlo k žádným dalším změnám. Hračka navíc stále při používání vyluzuje dětské melodie a zvuky. O tom se můžete přesvědčit ve videu výše.

Autor avizuje, že se na ovladači nyní pokusí dohrát Elden Ring. Server PCGamer také upozorňuje na to, že v minulosti už ukázal víc podobných kousků. V listopadu například hrál Farming Simulator pomocí skutečného traktoru.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama