Kutil rozběhl P.T. na PlayStationu 5. Konzole nemusí být upravená, stačil hacknutý emulátor
i Zdroj: Konami
Silent Hills Novinka Kutil rozběhl P.T. na PlayStationu 5. Konzole nemusí být upravená, stačil hacknutý emulátor

Kutil rozběhl P.T. na PlayStationu 5. Konzole nemusí být upravená, stačil hacknutý emulátor

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

17. 10. 2022 14:31

Hratelná upoutávka na zrušený horor Silent Hills s názvem P.T. v současnosti patří spíše k raritním hrám. Byla totiž dostupná jen dočasně na konzolích PlayStation 4, a oficiálně ji lze hrát pouze na konkrétních přístrojích, ze kterých nikdy nebyla smazána. Technicky zdatní fanoušci ale už léta hledají kličky, jednu z nich se nyní povedlo objevit dataminerovi Lance McDonaldovi.

Reklama
Reklama

  • Dataminer Lance McDonald rozběhl P.T. na PlayStationu 5
  • Spouštěcí konzole nemusí být jailbreaknutá
  • Principem je přenos hacknutého PS4 emulátoru přes USB zálohu z jiného, upraveného PlayStationu 5

Ten se na Twitteru pochlubil tím, že se mu hru podařilo spustit na PlayStationu 5, a ani k tomu nepotřeboval žádné úpravy ve stylu jailbreaku, respektive hra nemusí běžet přímo na upravené konzoli. McDonald použil hacknutý emulátor PlayStationu 4, který přenesl z jiného, jailbreaknutého PlayStationu 5 pomocí USB zálohy. K postupu je také nutné P.T. oficiálně vlastnit na svém PSN účtu a tento účet mít aktivovaný i na upraveném PlayStationu. Je to tedy trochu riziková metoda.

McDonaldovi se každopádně povedlo velmi příhodné načasování. Společnost Konami totiž začala lákat na stream věnovaný pokračování série Silent Hill. Právě japonskému vydavateli se technik ve tweetu výše velmi nevybíravě vysmívá.

Hratelná ukázka P.T. vyšla v srpnu roku 2014 a měla lákat na chystaný survival horor Silent Hills s Normanem Reedusem v hlavní roli. Vydavatelství Konami ale na začátku roku 2015 vývoj hry zrušilo a P.T. zmizelo ze všech obchodů. Později vzniklo několik fanouškovských remaků.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama