Kutil postavil obří, plně funkční Switch. Do kapsy ani tašky ho určitě nestrčíte
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Kutil postavil obří, plně funkční Switch. Do kapsy ani tašky ho určitě nestrčíte

Kutil postavil obří, plně funkční Switch. Do kapsy ani tašky ho určitě nestrčíte

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

6. 4. 2021 11:11 1

Označení “kapesní konzole” je v případě hybridního Switche trochu problematické. Poměrně rozměrný přístroj totiž do kapsy narve jen někdo, kdo disponuje skutečně prostorným kabátem nebo volnými kalhotami. Michael Pick, softwarový inženýr vesmírné divize Lockheed Martin a nadšený YouTuber, ale postavil Switch, který se vejde možná do garáže.

Reklama

  • Zručný inženýr vyrobil obří Switch s plně funkčním ovládáním
  • Při výrobě použil dřevo a 3D tisk
  • Konzole poputuje do dětské nemocnice, kde bude dělat radost malým pacientům

Velmi umně vytvořil obří, funkční Switch o rozměrech zhruba 175x75 centimetrů. Konzole je tedy vysoká zhruba jako dospělý člověk a pro její použití (bez ovladačů) musíte pořádně roztáhnout ruce. A nic v tom hráči nebrání, všechny obří tlačítka jsou totiž plně funkční. To samé platí pro displej, který nabízí rozlišení 4K a je zhruba šest a půlkrát větší, než ten na klasickém Switchi.

Pick zaznamenal celý projekt ve videu na svém YouTube kanálu. Konstrukci sestrojil ze dřeva a 3D tiskového materiálu, jako displej posloužila televize. Ovládání zajišťuje soustava gumiček a serv. Uvnitř “konzole” se schovává i klasický zadokovaný Switch, který obraz vysílá do televize. Na displeji tak lze hrát jakoukoliv hru dostupnou na platformě.

Kvůli použití televize a doku je samozřejmě konzoli nutné zapojit do elektrické sítě. Na druhou stranu to nijak nevadí, výrobek totiž váží bezmála 30 kilogramů, takže nejde o ideálního společníka na cesty. Konzole zamíří do herní místnosti v nemocnici Monroe Carell Jr. Children's Hospital at Vanderbilt v Nashvillu. „Pořád jsem ztrácel svůj Switch (smích). Ne, prostě jsem si myslel, že by to byl strašně stylový projekt. A věděl jsem že se to bude dětem v nemocnici líbit. Takže to pro mě byla jasná záležitost. Nemocnice mi řekla, že plánuje nainstalovat obří Switch do jedné z heren, kde si mohou děti hrát hry. Nejspíš budou používat Joy-Cony nebo ovladač Pro, takže hraní na Switchi nebude posilování celého těla (jako jsem to ukazoval ve videu, [smích]),“ popsal Pick budoucnost gigantického handheldu pro web IGN.

Doufejme, že připravovaná posílená verze Switche nabídne o něco kompaktnější provedení.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama