Krafton žaluje Google, Apple a Garenu kvůli hře Free Fire
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Krafton žaluje Google, Apple a Garenu kvůli hře Free Fire

Krafton žaluje Google, Apple a Garenu kvůli hře Free Fire

Radek Raudenský

Radek Raudenský

15. 1. 2022 11:30

Ne všechny zprávy týkající se PUBG jsou nutně pozitivní. I když jsme se před pár dny dočkali přechodu počítačového PUBG na F2P model, na druhé straně musí studio bojovat o svá práva. Mateřská společnost Krafton totiž žaluje rovnou trojici subjektů – Apple, Google a Garenu – za hru Free Fire a Free Fire Max.

Reklama

  • Mateřská společnost PUBG žaluje hned trojici firem kvůli hře Free Fire
  • Ta má vykrádat PUBG
  • Apple a Google odmítli Free Fire stáhnout z obchodů

Studio žaluje především tvůrce hry, tedy firmu Garena, za kopírování PUBG Mobile – hra údajně přebírá spoustu funkcí, kterými bylo PUBG unikátní, a to včetně konečného sloganu „Winner Winner Chicken Dinner“, který Free Fire prezentuje skrze obrázek pečeného kuře (na druhou stranu zrovna v tomto případě lze o původu v PUBG polemizovat, na diskuzních fórech se spekuluje, že slogan původně vznikl ve spojitosti s hazardem, teorie se týkají například kohoutích zápasů nebo gastronomických podniků v Las Vegas, i když přesný původ zatím nikdo neprokázal). Podobu hry můžete každopádně srovnat i v následujících obrázcích.

Krafton žaluje Google, Apple a Garenu kvůli hře Free Fire
i Zdroj: Hrej.cz

Krafton vedle toho žaluje i Google a Apple za to, že nevyhověli studiu při žádostech o stažení hry Free Fire na digitálních platformách, Google navíc nestáhnul z YouTube gameplay videa ze hry. Soud proběhne v Kalifornii, zatím ale není jasné kdy.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama