Krafton posiluje o zaměstnance Ubisoftu. Ohlašuje novou pobočku, která se bude věnovat adaptaci jihokorejského fantasy románu
i Zdroj: Krafton
Novinka Krafton posiluje o zaměstnance Ubisoftu. Ohlašuje novou pobočku, která se bude věnovat adaptaci jihokorejského fantasy románu

Krafton posiluje o zaměstnance Ubisoftu. Ohlašuje novou pobočku, která se bude věnovat adaptaci jihokorejského fantasy románu

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

12. 2. 2023 07:20

Jihokorejský Krafton, jehož název si nejvíce spojujeme s vydáním The Callisto Protocol a PUBG: Battlegrounds, si zřídí další pobočku. V rámci kanadského Montréalu bude studio pracovat na adaptaci korejské knižní série The Bird That Drinks Tears, kterou Krafton oznámil loni. V dalších letech se pak tým zaměří na další AAA produkci.

Reklama

  • Krafton zakládá kanadskou pobočku v Montrélu
  • Její první AAA hrou bude oznámená adaptace jihokorejské knižní předlohy The Bird That Drinks Tears
  • Datum vydání projektu zatím není známo

Studio, které na základě města ponese název Krafton Montréal, povede Patrik Méthé, bývalý herní ředitel Ubisoft Montreal s více než 20letou zkušenosti ve vedoucích pozicích. V minulosti byl nejlépe známý pro režii několika dílů do série Far Cry (díly 3 až 5 či New Dawn), loňské Rainbow Six Extraction nebo také Splinter Cell: Conviction.

Pořadí zleva doprava: Patrik Méthé, Benoit Frappier, Kate Lee, Martin Paradis, Frédéric Duroc, Kwangjae Son
i Zdroj: Krafton
Pořadí zleva doprava: Patrik Méthé, Benoit Frappier, Kate Lee, Martin Paradis, Frédéric Duroc, Kwangjae Son

Tým očekává, že v dalších třech letech nabere přibližně 150 zaměstnanců, nicméně už nyní víme, že 12 již našlo. Jedná se např. o bývalé kolegy Méthého z vývoje Rainbow Six Extraction: Benoita Frappiera (produkční ředitelem hry) a Frédérica Duroca (asistent herního ředitele), stejně jako Martina Paradise, který zase přišel z WB Games Montréal (Gotham Knights, ale dříve také Assassin’s Creed nebo Prince of Persia).

Méthé rovněž prozradil, že byl Kraftonem osloven před osmi měsíci, přičemž už tehdy vyjádřil zájem nabídku přijmout. Po schůzce s vedením v Jižní Koreji se následně stal oficiálně prvním členem týmu a začaly práce na náboru dalších. Stojí přitom za zmínku, že Montreál je považován za jedno z center herního vývoje, a je proto znám pro poměrně urputný boj o schopné vývojáře. Ostatně, ve městě sídlí např. řečená pobočka Ubisoftu i Warner Bros, Electronic Arts, Amazon Games, MiHoYo (tvůrci Genshin Impact), Gearbox, Quantic Dream a také mnoha dalších.

Jak už padlo na začátku, prvním projektem studia, jenž je stále ve fázi konceptu, bude adaptace níže popsané předlohy, pro kterou Krafton loni v září uvolnil teaser. „Nejdůležitější věcí pro Krafton bylo najít správný tým, který by tuto IP uvedl na trh konzolí ve hře nejvyšší kvality,“ říká Méthé. „A většina [vývojářů sídlících v Montrealu] pracuje právě v rámci trhu konzolí, takže se to perfektně hodí. Máme tým, kam můžeme přilákat spoustu špičkových talentů.“ 

Krátká poznámka k předloze

The Bird That Drinks Tears (či volně přeloženo jako Pták, který pije slzy) je v Čechách nikdy nevydaná série fantasy románů, kterou napsal jihokorejský autor Lee Yeongdo. Původně nevyšla tištěna, ale elektronicky. Vycházela jako příspěvek na internetovém fóru Hitel, načež v roce 2003 začala pod záštitou Golden Bough vycházet knižně ve čtyřech svazcích:

  1. Nhagas Who Extract Their Hearts, 
  2. Rekkons Who Pursue Their Desire,
  3. Tokebis Who Play Their Fire,
  4. Humans Who Seek Their King. 

V rámci fantasy žánru je každá z knih zaměřena na zemi Kiboren, kde existují četné paralely mezi Východem a Západem našeho světa. Příběh se točí kolem čtyř ras, z nichž první charakterizuje i hlavního hrdinu: Lidé (nejpočetnější skupina světa, která je však obecně nejslabší), Nhaga (rasa plazů obývající jižní džungle Kiborenu pro svou afinitu k teplu), Tokebi (obdoba goblinů či skřetů oplývající ohnivou magií, ale zdráhající se přímého násilí) a Rekkon (fyzicky dominantní ptačí rasa, která je známá zejména pro svou ohromující sílu).

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama