Krafton kupuje Unknown Worlds, tvůrce Subnauticy. Slibuje plnou nezávislost a pokračující podporu hry
i Zdroj: Hrej.cz
PlayerUnknown‘s Battlegrounds Novinka Krafton kupuje Unknown Worlds, tvůrce Subnauticy. Slibuje plnou nezávislost a pokračující podporu hry

Krafton kupuje Unknown Worlds, tvůrce Subnauticy. Slibuje plnou nezávislost a pokračující podporu hry

Radek Raudenský

Radek Raudenský

1. 11. 2021 17:08

Studio Krafton se proslavilo zejména franšízou PUBG. Po odkoupení PUBG Corp. se značka značně rozrostla a kromě klasického počítačového PUBG jsme se dočkali i mobilních verzí či připravovaného New State, tedy PUBG z budoucnosti. Nejde ale o jediné projekty společnosti a kvůli snaze o diverzifikaci portfolia si nyní vedení zajišťuje další studio.

Reklama

  • Studio stojící za franšízou PUBG kupuje tvůrce Subnautica
  • Krafton si tím chce rozšířit portfolio her, slibuje ale zachování plné nezávislosti
  • I když si vedení Unknown Worlds akvizici pochvaluje, nezávislosti nevěří například ředitel Hinterland Games Raphael van Lierop

Cílem akvizice se stalo Unknown Worlds, známé především jako tvůrci populárního podmořského survivalu Subnautica. O ten se tvůrci starají už několik let a relativně nedávno se tituly dostaly i na Nintendo Switch. Odkoupení studia si pochvalují obě strany – zatímco Krafton chce rozšířit své zájmy, Unknown Worlds si na oplátku zajistili potřebné zdroje pro tvorbu nových her.

Celá situace se ale neobešla bez kritiky. Krafton totiž v tiskové zprávě slibuje, že Unknown Worlds bude nadále pracovat jako nezávislé studio. Tomu ale nevěří ředitel studia Hinterland Games (The Long Dark) Raphael van Lierop. Dle jeho slov velké společnosti nikdy nedají studiu plnou volnost – vedení tedy nedovolí přerozdělovat peníze podle potřeby a všechny další projekty musí projít dalším schvalovacím procesem. Jak skutečně tato spolupráce dopadne uvidíme v dalších letech – Unknown Worlds nyní kromě podpory pro oba díly Subnauticy pracují i na nové hře, která by měla vyjít v příštím roce.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama