KOTOR II na Switchi má vážný problém, nejde dohrát. Autoři to přiznávají a pracují na opravě, zatím ale neví kdy vyjde
i Zdroj: Steam
Star Wars: Knights of the Old Republic II - The Sith Lords Novinka KOTOR II na Switchi má vážný problém, nejde dohrát. Autoři to přiznávají a pracují na opravě, zatím ale neví kdy vyjde

KOTOR II na Switchi má vážný problém, nejde dohrát. Autoři to přiznávají a pracují na opravě, zatím ale neví kdy vyjde

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

21. 6. 2022 14:16

Když před zhruba dvěma týdny vyšel na konzoli Nintendo Switch port kultovního RPG Knights of the Old Republic II ze světa Star Wars, fanoušci si mohli nostalgicky zavzpomínat. Nyní ale vychází najevo, že má hra poměrně zásadní problém. Po odehrání konkrétní cutscény totiž vždy spadne, čímž ji v zásadě nelze dohrát.

Reklama

  • KOTOR II pro Switch padá po konkrétní animaci
  • Autoři přiznávají že vědí, že hra nejde dohrát
  • Pracuje se na opravě, zatím ale nevíme kdy vyjde

Přímo na Twitteru zkušené studio Aspyr, zodpovědné za portování hry, přiznalo, že o problému ví a že hru skutečně nelze dohrát. K tomuto přiznání jej donutil jeden z fanoušků s přezdívkou Daniel Moore. Studio dodává, že samozřejmě pracuje na opravě, zatím ale nespecifikovalo, kdy by mohla vyjít. 

Problémem se zdá být custcéna “Basilisk Crash” spuštěná v momentě, kdy hráč přiletí na planetu Onderon, tedy zhruba v půlce příběhové kampaně. Dle dostupných informací jde o plošnou chybu postihující většinu hráčů. Je až s podivem, že takto vážný a obecný problém evidentně prošel sítem testování hry a nebyl před vydáním opraven. Navíc zůstává otázkou, jak dlouho o chybě samotný Aspyr věděl a zda hru nepustil do světa s vědomím toho, že ji nelze dohrát. Na dotazy novinářů zatím firma nereagovala.

Magazín Kotaku, který na problém poprvé upozornil, také připomíná, že je schvalovací proces aktualizací na konzolích od Nintenda pořádně zdlouhavý. Náprava tedy může chvíli trvat. Tak jako tak, pokud KOTOR II na Switchi hrajete, počítejte s problémy, kvůli kterým možná závěrečné titulky ještě nějakou chvíli neuvidíte.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama