Korejské MMO Tera po deseti letech definitivně končí, tvůrci se chtějí posunout
i Zdroj: Gameforge
TERA Novinka Korejské MMO Tera po deseti letech definitivně končí, tvůrci se chtějí posunout

Korejské MMO Tera po deseti letech definitivně končí, tvůrci se chtějí posunout

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

21. 4. 2022 11:24

Jihokorejské studio Bluehole oznámilo, že ukončí fungování poměrně úspěšného MMO Tera. To na západě vyšlo v roce 2012 a postupem času, především díky přechodu na model free-to-play získalo početnou komunitu fanoušků. Tvůrci ale prý vyčerpali nápady a chtějí se plně věnovat dalším projektům.

Reklama

  • MMORPG Tera končí
  • 30. června budou vypnuty servery

Západní vydavatel a provozovatel hry Gameforge to oznámil na sociálních sítích. „Po důkladném zhodnocení se tým v Jižní Koreji rozhodl, že už není schopný nabízet vzrušující a zábavný obsah, který si hráči zaslouží. Jako poslední vydavatelé Tera musíme s těžkým srdcem rozhodnutí Bluehole respektovat a budeme nuceni hru vypnout,“ sdělil konkrétně. K vypnutí dojde na konci června, konkrétně 30.. Provozovatelé ještě chystají několik speciálních eventů, které mají hráčům nabídnout možnost se s hrou důstojně rozloučit. Na konci května bude vypnuta možnost nových registrací a nákupu mikrotransakcí.

Tera vyšla v domácí Koreji už v roce 2011, později se ale dostala i na západní trhy. Přišla v době, kdy se řada dalších MMO projektů stále snažila sesadit z trůnu neochvějného krále MMORPG žánru World of Warcraft. Nevedla si vůbec špatně, v recenzích (včetně té naší) sbírala značně nadprůměrné známky. Rok po vydání na západě došlo k přejmenování na Tera: Rising. S tím byl vázán přechod na model free-to-play a stálý přísun nového obsahu a nakonec došlo i k vydání na konzole. V roce 2018 hra registrovala 28 milionů účtů. V průběhu let se také u kormidla vystřídala celá řada vydavatelů.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama