Konzole Nintendo Switch dostala aktualizaci 12.0.0, řeší problém se zálohou dat
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Konzole Nintendo Switch dostala aktualizaci 12.0.0, řeší problém se zálohou dat

Konzole Nintendo Switch dostala aktualizaci 12.0.0, řeší problém se zálohou dat

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

6. 4. 2021 08:41

Operační systém hybridního handheldu Nintendo Switch přešel trochu překvapivě rovnou do verze 12.0.0. Ta přináší celkem zásadní opravu bugu, který mohl zapříčinit přerušení zálohy dat do cloudu, nedočkali jsme se ale žádné nové zajímavé funkce nebo možnosti.

Reklama

  • Systém Nintendo Switch dostal aktualizaci 12.0.0
  • Přináší opravu chyby zálohování dat
  • Žádnou zajímavou novinku nečekejte

Opravená chyba se týkala funkce zálohy uložených her na cloudových uložištích. Ta je dostupná předplatitelům členství Nintendo Switch Online, čas od času se ale stávalo, že nastala chyba při komunikaci konzole se serverem a nahrávání dat bylo přerušeno. Hráči se tak nemohli spoléhat na funkci, za kterou (mimo jiné) platili měsíční poplatek.

Vedle toho nová aktualizace ovlivnila i celou řadu systémových modulů. Dle uživatele Twitteru s přezdívkou OatmealDome, který si změn všiml, však nejde o nic zásadního. S nejvyšší pravděpodobností jen Nintendo osvěžuje systém skrze nové vývojářské kity a k žádným větším změnám nedošlo. 

Je trochu zvláštní, že skok na úplně novou verzi přinesl tak málo změn. Přechod na verzi 11.0.0 totiž přinesl právě nastavení automatické zálohy dat, odesílání screenshotů do chytrých zařízení, prioritizaci stahování ve frontě nebo rychlý přístup k službám Nintendo Switch Online přímo z menu. Chystá Nintendo nějakou větší novinku v menší aktualizaci “mezi verzemi”?

Hráči například pořád touží po možnosti shlukovat položky do složek.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama