Konečně vyšla česká tahovka UFO2: Extraterrestrials. Ve vývoji byla více než deset let
i Zdroj: Hrej.cz
UFO2: Extraterrestrials Novinka Konečně vyšla česká tahovka UFO2: Extraterrestrials. Ve vývoji byla více než deset let

Konečně vyšla česká tahovka UFO2: Extraterrestrials. Ve vývoji byla více než deset let

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

15. 6. 2021 16:03 2

Tuzemské studio Chaos Concept vydalo pokračování své tahové strategie UFO: Extraterrestrials z roku 2007. Druhý díl hry silně inspirované legendárním X-Comem byl oznámen už v roce 2009 a měl vyjít o tři roky později, nakonec se ale vývoj značně protáhl.

Reklama

  • České studio Chaos Concept vydalo tahovou strategii UFO2: Extraterrestrials
  • Opět se hlásí k odkazu X-Comu
  • Hra dlouhou dobu vězela ve vývojovém pekle

Situace kolem her nazvaných “UFO” je značně nepřehledná. Studio Chaos Concept vydalo první díl, hrdě se hlásící k odkazu X-Comu i dalších tahových RPG/strategií v roce 2007. Na inspiraci odkazoval i název, první X-Com byl totiž v Evropě známý pod názvem UFO: Enemy Unknown. Vlastní, přímo nesouvisející trilogii tahových strategií UFO zároveň vydávalo další studio ALTAR Interactive, shodou okolností také české, v letech 2003 až 2007. Jednotlivé díly dostaly podtitul Aftermath, Aftershock a Afterlight.

Dnes vydaná novinka s podtitulem Battle for Mercury hráče vezme do minulosti, odehrává se několik let před prvním dílem. Opět se bude bojovat o celou planetu Zemi, kterou napadli mimozemšťané. Popis prvků hry působí trochu neobvykle (zastarale?). „Plně 3D grafika“ a „dynamické nasvícení“ asi v současnosti nikoho neoslní. Titul na druhou stranu slibuje robustní strategickou i RPG hratelnost nebo originální systém výslechů mimozemských nepřátel. 

Díky ne úplně oslnivé grafice ale hra zaujme například extrémně nízkými hardwarovými nároky, tahové souboje si užijete i na obstarožních kancelářských strojích. Pro fanoušky tahových strategií navíc může jít o hodně solidní nabídku, v žánru přeci jen žádný extrémní přetlak nabídky není. UFO2: Extraterrestrials je dostupné na Steamu za 30 eur (v přepočtu zhruba 760 českých korun).

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama