Konec obchodu pro PSP nebrání nákupu her. Část z nich lze stále sehnat na Vitě a PS3
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Konec obchodu pro PSP nebrání nákupu her. Část z nich lze stále sehnat na Vitě a PS3

Konec obchodu pro PSP nebrání nákupu her. Část z nich lze stále sehnat na Vitě a PS3

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

4. 7. 2021 10:30

O plánovaném ukončení digitální distribuce konzole PlayStation Portable jsme byli prvně informováni koncem března. Toho času byla navíc Sony názoru, svého konce by se letos nemělo dočkat pouze PSP, nýbrž i mladší a populárnější PlayStation 3 a PlayStation Vita. Jak už ale víme, k tomuto druhému kroku nakonec nedošlo, a my si tak po přehodnocení předešlého rozhodnutí budeme moci část PSP her ze zrušeného obchodu stále zahrát.

Reklama

  • Sony uzavírá PS Store pro PSP
  • Hry je však stále možné zakoupit skrze PS3 a PS Vita

Konec prodeje digitálních kopií her pro PSP připadl na 2. července. Po nastání tohoto data není již možné provádět žádné herní transakce ani nákupy her. Jejich sehnání je ovšem i nadále možné, a to právě prostřednictvím PS3 a PS Vita. Dříve zakoupené digitální kopie bude i nadále možné volně stahovat. Herní transakce uvnitř her je možné provádět až do 6. července.

Koupě PSP her skrze distribuční kanál PS3 a PS Vita bude fungovat poměrně jednoduše. Uživatelé uzavřou transakci jimi vybraného titulu na jedné z konzolí standardním způsobem, načež jim bude umožněno danou hru na PSP znovu zpřístupnit a stáhnout. V konečném důsledku se tak uzavře pouze jedna cesta, jak hry pro PSP získat.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama