Konami ukořistilo další exkluzivní práva, eFootball PES jako jediný nabídne licencovanou Atalantu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Konami ukořistilo další exkluzivní práva, eFootball PES jako jediný nabídne licencovanou Atalantu

Konami ukořistilo další exkluzivní práva, eFootball PES jako jediný nabídne licencovanou Atalantu

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

26. 5. 2021 13:31

Společnost Konami si připsala další úspěch na poli licencí fotbalových klubů. Vyjednala si totiž exkluzivní práva na italský velkoklub Atalanta Bergamo. Lombardský tým se tak zařadí po bok Juventusu, Neapole, Lazia nebo AS Řím a v konkurenční sérii FIFA uvidíme smyšlený název, logo i dresy týmu. Změny by se měly projevit od příští sezony 2021/2022

Reklama

  • Konami podepsalo smlouvu s Atalantou, klub tak bude exkluzivní sérii eFootball PES
  • Ve FIFA se zřejmě objeví smyšlený název i barvy klubu

Tvůrci hry partnerství oznámili na svých sociálních sítích. Jisté je, že se ve hře objeví oficiální název a další licencované náležitosti klubu. Také lze předpokládat, že se virtuální fotbalisté proběhnou po svatostánku Stadio Atleti Azzurri d'Italia, známým i jako Gewiss Stadium. Ten zatím nebyl oficiálně zpracován v žádné z dvou fotbalových sérií. Jména hráčů a jejich podoby zůstanou s nejvyšší pravděpodobností zachovány i ve FIFA.

Konami se tak podařil další zásah v Itálii, kde dlouhodobě získává pevnou pozici a snaží se konkurenty z EA vytlačit. Atalanta sice nepatří k nejprestižnějším klubům země, na druhou stranu v posledních sezónách zažívá renesanci a připisuje si slušné úspěchy. V právě končící sezóně obsadila třetí místo (lepší byly jen milánské kluby) a zajistila si tak Ligu mistrů. V letošní sezoně Ligy mistrů se probojovala do osmifinále, kde podlehla Realu Madrid. O rok dříve se dostala o kolo dál, tehdy nestačila na PSG.

Mezi sériemi PES a FIFA hoří konkurenční boj na poli licencí dlouhodobě. I přes exkluzivní smlouvy s italskými kluby PES výrazně strádá, FIFA se například chlubí kompletní licencí ostrovní Premier League nebo kontinentálních soutěží UEFA a CONMEBOL.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama