Kolem Dreams se vytvořila věrná komunita. Někteří hráči si díky svým výtvorům našli práci v herní branži
i Zdroj: Media Molecule
Dreams Novinka Kolem Dreams se vytvořila věrná komunita. Někteří hráči si díky svým výtvorům našli práci v herní branži

Kolem Dreams se vytvořila věrná komunita. Někteří hráči si díky svým výtvorům našli práci v herní branži

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

14. 3. 2022 10:15

Pokud bychom si prošli výčet exkluzivit na konzolích PlayStation, narazili bychom na tradiční mainstreamové kousky, ale také na méně obvyklé projekty, například Dreams. Počin studia Media Molecule udělal z hráčů herní designéry, mohli si tak vyzkoušet, v čem spočívá práce vývojářů. A někteří se skrze své výtvory dokonce dostali k práci v herním průmyslu.

Reklama

  • Dreams každý týden obohatí 5 tisíc nových výtvorů
  • Někteří hráči si díky vlastní tvorbě našli práci v herním studiu, například v Insomniac Games či Blizzardu

Článek magazínu GamesIndustry.biz naznačuje, že se kolem Dreams vytvořila opravdu silná komunita. Hráčská základna dle oficiálních čísel čítá přes 1,87 milionu lidí, asi netřeba dodávat, že jde o kreativně zaměřené jedince, což dokládají další údaje. 

Každý týden se objeví v průměru 5 tisíc nových výtvorů, od vydání hráči dali dohromady přes 400 tisíc scén, stejné číslo reprezentuje počet vytvořených elementů, které mohou následně využít další tvůrci, ať už jako inspiraci, nebo jako základní stavební kámen pro vlastní projekty.

Hlavně v prvních měsících po vydání tohoto šikovného nástroje kolovaly internetem obdivuhodné výtvory, u některých se člověku nechtělo věřit, že byly skutečně stvořeny v Dreams. A všímala si i velká studia. Abbie Heppe z Media Molecule potvrdila, že někteří tvůrci našli práci v herní branži, třeba Dakota Scibilia se s pomocí Dreams dostal k pozici programového manažera v Blizzardu, kde nyní pokračuje na pozici herního designéra. Jiní zase zamířili do Insomniac Games.

Komunita kolem Dreams by mohla být ještě početnější, pokud by se nástroj dočkal verze pro PC. Přímo z Media Molecule zaznělo, že se s portem počítá, žádné konkrétní plány ale prozrazeny nebyly. Autoři se i nadále soustředí na vylepšování možností, jaké Dreams nabízí, v poslední době se věnovali třeba zvukům. Hráče se také snaží zapojit skrze tematické updaty. 

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama