Kobercové bombardování zombie krocanem? Autoři Baldur’s Gate 3 odpovídají na vtipné vánoční otázky
i Zdroj: Larian Studios
Baldur's Gate 3 Novinka Kobercové bombardování zombie krocanem? Autoři Baldur’s Gate 3 odpovídají na vtipné vánoční otázky

Kobercové bombardování zombie krocanem? Autoři Baldur’s Gate 3 odpovídají na vtipné vánoční otázky

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

24. 12. 2022 14:20

Není ničím překvapivým, že se ke konci roku v médiích objevují ještě méně vážná témata než obvykle. Krásným případem je rozhovor magazínu RockPaperShotgun s šéfem studia Larian Swen Vincke. Redaktorka Alice Bell se totiž kromě vážněji pojatých otázek ptala i na několik vánočně laděných témat, a výsledkem jsou mimořádně vtipné odpovědi autorů Baldur’s Gate 3.

Reklama

  • Zakladatel Larian Studios v rozhovoru odpovídal na vánoční dotazy
  • Přinesl nápad na využití pečeného krocana jako zbraně

Jeden z prvních dotazů zjišťoval, kterou roli by v chystaném RPG hrál Santa Claus. Vincke argumentoval, že by Santa nejspíš sám sebe označil za Paladina, ve skutečnosti by ale nejspíše šlo o vraha, tedy Rogue, s podtřídou Arcane Trickster. Za nejúčinnější atributy pro vánoční veselí označil Stability, Constitution nebo Wisdom. Pokud tedy chcete o svátcích uspět, investujte cenné zkušenostní body do nich.

Baldur's Gate 3 se odkládá na příští rok, potvrzuje Larian
i Zdroj: Larian Studios

Baldur's Gate 3 se odkládá na příští rok, potvrzuje Larian

Očekávaný Baldur’s Gate 3 se od svého oznámení svým fanouškům již několikrát ukázal, a to i skrze gameplay videa. Skalní…

22. 4. 2022 10:58

Asi nejúsměvnější částí rozhovoru je pak moment, kdy se řeč stočila na představu, že by se ve hře objevil pečený krocan jako prakticky využitelná zbraň. Vincke navrhuje, aby bylo na krocana možné použít schopnost Animate Dead, a probudit ho tak zpět k životu. Následně by designér krocanovi dal do vínku možnost bombardování, protože ve hře zatím chybí varianta kobercových náletů. Výsledkem by tak měl být nemrtvý pečený krocan shazující bomby v podobě zapáchajících vajec. No kdo by něco podobného nechtěl mít v týmu.

Očekávané RPG Baldur's Gate 3 by mělo vyjít v létě příštího roku. Už delší dobu je ale dostupné v předběžném přístupu na Steamu.

A kdo ví, třeba se za pár let dočkáme vánoc se zombie krocany-bombardéry.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama