Klid v duši navodíme až o něco později. Season: A Letter to the Future se odkládá na začátek příštího roku
i Zdroj: Scavengers Studio
Novinka Klid v duši navodíme až o něco později. Season: A Letter to the Future se odkládá na začátek příštího roku

Klid v duši navodíme až o něco později. Season: A Letter to the Future se odkládá na začátek příštího roku

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

31. 7. 2022 10:55

Předloni oznámené Season: A Letter to the Future, které se svou malebnou stylizací vystoupilo v červnu na State of Play, dorazí později, než se čekalo. Původní termín vydání, který připadal na podzim, musel být odložen kvůli nedostatečné rychlosti vývoje.

Reklama

  • Meditativní indie hra Season: A Letter to the Future se odkládá z letošního podzimu na začátek následujícího roku
  • Vývojáři chtějí více času na dokončení hry bez nutnosti přepínat své síly

Nezávislé studio Scavengers, které za titulem stojí, oznámilo, že s vydáním míří na jaro 2023, kdy by již mělo být vše hotové a učesané. Důvodem, jak asi trefíte, je to, co z pozice hráčů slýcháme relativně často: vyhnout se přepracování a mít hru v odpovídajícím stavu, kdy si ji hráči užijí. 

Připomínáme, že nosným prvkem titulu je putování. Hra se zaměřuje na návštěvu lidí, jakož i odhalování a zvěčňování světa. Každý záznamový nástroj, který za tímto účelem použijete, zachycuje přitom jinou vrstvu: zvuky a hudba, umění a architektura, osudy postav nebo jejich klíčové životní momenty. Vaše nástroje mají sílu všechny tyto aspekty zachytit, a to až do chvíle, dokud neuchopíte i širší kulturu, ekologii a historii ukrytou pod nimi. 

Mimo lehkého nastínění, o co ve hře půjde, můžeme ještě nastínit, že Season: A Letter to the Future vyjde jako konzolová exkluzivita pro konzole PlayStation a PC. Hra se objeví na PS4 i PS5 a bude výsostně sázet na meditativní, poklidnou hratelnost doplněnou o půvabnou estetiku. Ostatně, už nyní je z pohledu na videa zřejmé, že právě vizuální stránka je tím, kde hra nejvíce září. 

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama