Klíčové osobnosti opouští vývoj Beyond Good and Evil 2. Inspekce práce prošetřuje pracovní klima ve studiu
i Zdroj: Ubisoft
Beyond Good & Evil 2 Novinka Klíčové osobnosti opouští vývoj Beyond Good and Evil 2. Inspekce práce prošetřuje pracovní klima ve studiu

Klíčové osobnosti opouští vývoj Beyond Good and Evil 2. Inspekce práce prošetřuje pracovní klima ve studiu

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

28. 2. 2023 09:33

Není žádné tajemství, že vývoj druhého dílu Beyond Good and Evil neprobíhá úplně hladce. Poslední zprávy navíc poukazují na zásadní problémy u zaměstnanců francouzského studia.

Reklama
Reklama

  • Beyond Good and Evil 2 přichází o šéfa studia, kreativního ředitele i ředitele vývoje
  • Ubisoft Montpellier prošetřuje úřad inspekce práce

Zpráva od Kotaku odhaluje, že je situace ve studiu Ubisoft Montpellier mnohem vážnější, než by se na první pohled mohlo zdát. U tamních zaměstnanců se podle všeho objevuje syndrom vyhoření, stres a různá onemocnění, a to v takové míře, že se o podmínky ve studiu začal zajímat úřad inspekce práce, který jej poprvé navštívil v prosinci.

“Zdraví a celková pohoda našich týmů i nadále zůstávají naší prioritou,” okomentoval kauzu mluvčí Ubisoftu, jenž zároveň potvrdil, že ve studiu probíhá šetření s cílem posoudit zdravotní stav zaměstnanců a podpořit jedince, kteří potřebují pomoc. Článek od Kotaku zmiňuje, že úředníci se zaměstnanci vedou rozhovory a pravidelně informují o jejich zdravotním stavu a aktuální atmosféře na pracovišti.

Ubisoft uklidňuje fanoušky Beyond Good and Evil, vývoj dvojky stále pokračuje
i Zdroj: Ubisoft

Ubisoft uklidňuje fanoušky Beyond Good and Evil, vývoj dvojky stále pokračuje

Ubisoft dal již několikrát jasně najevo, že se nebojí sestřelit problematické projekty. Minulý rok šlo o čtyři hry (Splinter…

16. 1. 2023 08:30

Ze zprávy vyplývá, že celá řada vývojářů kvůli stresujícímu vývoji studio opustila. Tým navíc přišel o klíčové osobnosti, například o samotného šéfa studia, jímž byl Guillaume Carmona. Nedávno se rozloučili také seniorní kreativní ředitel Jean-Marc Geffroy a ředitel vývoje Benjamin Dumaz, jejich místa obsadili Emile Morel a Charles Gaudron. Změny zřejmě postihnou i další pozice, zpráva poukazuje na možný odchod výkonného producenta (Guillaume Brunier).

Ohledně Beyond Good and Evil 2 v posledních letech bohužel slýcháváme jen samé špatné zprávy, vývoj se údajně ještě nedostal ani do fáze plné produkce. Je otázkou, jak to s pokračováním nakonec dopadne. Ke hře samotné se Ubisoft nevyjádřil.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama