Klávesnice s jezírkem či blesky. Finalmouse odhaluje ultimátní klávesnici Centerpiece s displejem místo těla
i Zdroj: Finalmouse
Novinka Klávesnice s jezírkem či blesky. Finalmouse odhaluje ultimátní klávesnici Centerpiece s displejem místo těla

Klávesnice s jezírkem či blesky. Finalmouse odhaluje ultimátní klávesnici Centerpiece s displejem místo těla

Radek Raudenský

Radek Raudenský

23. 12. 2022 09:28

Na začátku listopadu jsme vás informovali o velice zvláštním úniku, který se týkal výrobce herních periférií Finalmouse. Ten dle všeho chystal velice unikátní klávesnici, kterou vývojáři tak napůl potvrdili. Slibovali ale brzké odhalení, ke kterému skutečně došlo jen pár dní nazpět.

Reklama

  • Společnost Finalmouse oficiálně odhaluje klávesnici s displejem Centerpiece
  • Video pohání Unreal Engine 5, klávesnice vyjde příští rok za osm tisíc korun

Finalmouse ve speciálním videu skutečně odhalili svůj klenot, klávesnici Finalmouse Centerpiece, která se vyznačuje jednou zásadní vlastností – velkým displejem ve svém centru. Dle slov společnosti je zobrazení obsahu na klávesnici možné díky patentovaným technologiím, díky kterým se na displeji drží mechanické spínače a vůbec celá klávesnic funguje. 

Musí se nechat, že displej je opravdu unikátní – zdá se totiž jednolitý, i když v něm teoreticky „musí“ být díry pro spínače. Jak ale video ukazuje i zblízka, obraz se přenáší i pod klávesami. Spínače jsou vytvořeny ve spolupráci s čínskou společnosti Gateron, samotný obraz je pak zpracováván dedikovaným procesor a grafickou kartou, vše je poháněno díky Unreal Engine 5. 

FInalmouse stále neposkytlo úplně přesné specifikace ani datum vydání – to je obecně stanoveno na příští rok. Už ale známe cenu, která by měla být necelých 350 dolarů, tedy asi osm tisíc korun. To je na klávesnici opravdu hodně, avšak i takové kousky se v těch nejvyšších třídách najdou. Tak uvidíme, jestli to Finalmouse dotáhne do finiše.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama