Killzone možná ožije jako launchový titul pro PSVR2. Na hře se údajně pracovalo v Supermassive Games
i Zdroj: Sony Interactive Entertainment
Novinka Killzone možná ožije jako launchový titul pro PSVR2. Na hře se údajně pracovalo v Supermassive Games

Killzone možná ožije jako launchový titul pro PSVR2. Na hře se údajně pracovalo v Supermassive Games

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

31. 5. 2022 10:52

Série Killzone se naposledy rozrostla v roce 2013, kdy vyšla launchovka pro PlayStation 4 s podtitulem Shadow Fall, dočkali se také majitelé handheldu PS Vita, pro ně byl připraven počin Killzone: Mercenary. Značka by mohla znovu ožít díky virtuální realitě.

Reklama

  • Další Killzone možná vyjde spolu s PSVR2
  • Na hře zřejmě pracovali autoři Until Dawn, Sony si však projekt stáhla pod vlastní křídla
  • K oznámení by mohlo dojít ve čtvrtek v rámci State of Play

O Killzone promluvil Bryan Paul v pořadu kanálu PSVR Without Parole, kde se pravidelně objevují přesné informace o titulech určených pro virtuální realitu od Sony. VR titul podle Paula celé roky vznikal v Supermassive Games, hra údajně měla vyjít už pro aktuální verzi PSVR, Sony však s produkcí nebyla spokojena, projekt si tedy stáhla pod vlastní křídla.

Studio Supermassive Games se proslavilo především díky Until Dawn, na svědomí má ale také několik úspěšných VR záležitostí. Třeba zrovna Until Dawn zkusili autoři posadit na koleje, v roce 2016 došlo na vydání rail shooter s podtitulem Rush of Blood. O dva roky později doručili psychologický horor The Inpatient a střílečku Bravo Team. S adaptací Killzone si ale zřejmě poradit nedokázali.

Bryan Paul na zákulisní informace navázal rozumnou spekulací. V Sony se podle něj rozhodli, že stojí za to do hry investovat více času a prostředků, z projektu se tím pádem mohl stát launchový titul pro PSVR2. Výrobce konzolí nedávno avizoval, že virtuální realitu doprovodí na trh více než dvacet velkých her, Killzone VR by mohla být jednou z nich.

Více bychom se mohli dozvědět na nedávno potvrzené prezentaci State of Play, která se uskuteční 2. června. Právě na ní se totiž představí také vybrané kousky pro PSVR2.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama