Ken a Roberta Williamsovi pracují na remaku Colossal Cave, ukážou se i na Game Developers Conference
i Zdroj: Cygnus Entertainment
Novinka Ken a Roberta Williamsovi pracují na remaku Colossal Cave, ukážou se i na Game Developers Conference

Ken a Roberta Williamsovi pracují na remaku Colossal Cave, ukážou se i na Game Developers Conference

Radek Raudenský

Radek Raudenský

22. 3. 2022 10:06

Studio Sierra Entertainment, či Sierra Online, si budou pamatovat jen ti nejzkušenější hráči. Vývojářský tým založený manžely Kenem a Robertou Williamsovými se postupem času rozrostl do masivních výšin, pár z něj ale odešel. Nyní se ale ukazuje, že jejich vášeň ke hrám nikdy neskončila a společně oznamují grafický remake textové adventury Colossal Cave.

Reklama

  • Veteráni herního průmyslu a zakladatelé Sierra Online pracují na nové hře
  • Ken a Roberta Williamsovi přiznávají, že jde o výsledek nudy během karantény

Nová verze této hry, kterou původně vytvořil Will Crowther a Don Woods, má přinést podobné gameplay elementy točící se okolo naší cesty na jednu ze 143 podzemních lokací plných trpaslíků, trollů a dalších nestvůr. „Kompletně jsme předělali Colossal Cave pro miliony fanoušků, kteří s tím vyrostli, a zároveň pro novou generaci hráčů. Odehrává se v pohlcujícím 3D a VR prostředí s realistickým prozkoumáváním jeskyní,“ tvrdí Ken Williams. Vtipné je, že titul vznikl z nudy v karanténě.

„Společně s Kenem jsme byli zavření, stejně jako všichni ostatní. Ken se nudil a mě napadlo napsat knihu o Sieře. Během psaní sem narazila na spoustu ztracených vzpomínek, tudíž se Ken rozhodl naučit se v Unity a udělat hru. Neměli jsme zájem v tom zakládat další společnost. Prostě jsme chtěli postavit něco zábavného, přičemž mě napadlo vzdát hold hře, která inspirovala naší firmu a změnila naše životy,“ tvrdí Roberta Williams.

Nakonec ale oba zjistili, jak je původní Colossal Cave komplexní a rozhodli se zajít s projektem mnohem dál. Hra bude ukázána na Game Developers Conference, snad se nám brzy podaří získat nějaké záběry ze hry.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama