Kdo stojí za masivním únikem okolo GTA 6? Dle vlastních slov je hackerovi osmnáct, stojí i za útokem na Uber
i Zdroj: Rockstar Games / Take-Two Interactive
Novinka Kdo stojí za masivním únikem okolo GTA 6? Dle vlastních slov je hackerovi osmnáct, stojí i za útokem na Uber

Kdo stojí za masivním únikem okolo GTA 6? Dle vlastních slov je hackerovi osmnáct, stojí i za útokem na Uber

Radek Raudenský

Radek Raudenský

19. 9. 2022 10:41 2

Největší únik v historii herního průmyslu. I tak se přezdívá masivní sbírce videí a různých souborů z Grand Theft Auto VI, které se o víkendu dostaly na internet. Strůjcem tohoto útoku je uživatel „Tea Pot“, ještě nedávno naprosto neznámá tvář, která si během posledního týdne udělala na internetu pořádnou vizitku. Hacker totiž nestojí pouze za útokem na Rockstar, ale i na Uber, jak sám na fórech tvrdí.

Reklama
Reklama

  • Za útokem na Rockstar by měl stát stejný hacker, který pronikl i do systémů Uberu
  • Dle jeho vlastních slov jde o 18letého útočníka, který už několik let pracuje na svých schopnostech okolo hackování a kybernetické bezpečnosti

Útok na Uber byl v minulém týdnu taktéž velkým tématem. Tehdy neznámý hacker se dokázal skrze bezpečnostní díru dostat na firemní komunikační platformu Slack. Zde se vydával za jednoho ze zaměstnanců a díky phishingu získal přihlašovací údaje k dalším částem firmy. Jak následně sdílel etický hacker Sam Curry, útočník získal přístup k adminským účtům na Amazon Web Services, Google Cloud Platform a dalších službách. 

Díky těmto kritickým systémům si mohl hacker vzít prakticky co chtěl. Jako důkaz o proniknutí sdílel obrázky zdrojového kódu aplikace Uber i různé databáze. Pro New York Times pak Tea Pot prozradil, že má jít o 18letého člověka a do Uberu se dostal díky slabému zabezpečení. I když šlo o obrovský poprask, nebyl u veřejnosti až tak velkým tématem – možná i kvůli tomu, že Uber se stal terčem hackerského útoku i v roce 2016.

Únik týkající se nového dílu GTA se ale stalo mnohem větším tématem a sám hacker nejspíše neví, jak na tuto „popularitu“ reagovat. O své osobě už více informací neprozradil a dle posledních informací by měl hacker jednat s postiženým Rockstar Games či jeho vydavatelem Take-Two.

Připravované GTA 6 postihl obrovský leak, podívejte se na hromadu videí z hraní testovací verze
i Zdroj: Rockstar Games

Připravované GTA 6 postihl obrovský leak, podívejte se na hromadu videí z hraní testovací verze

Na svatý grál v podobě Grand Theft Auto 6 čekáme už nějaký ten pátek, konkrétněji na den přesně devět let. To, že Rockstar…

18. 9. 2022 10:59
10
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama