Kde se bude odehrávat Assassin’s Creed Hexe? Indicie a teorie odkazují na střední Německo
i Zdroj: Ubisoft
Novinka Kde se bude odehrávat Assassin’s Creed Hexe? Indicie a teorie odkazují na střední Německo

Kde se bude odehrávat Assassin’s Creed Hexe? Indicie a teorie odkazují na střední Německo

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

12. 9. 2022 13:37

Sobotní odhalení budoucnosti série Assassin’s Creed sice odpovědělo na pár základních otázek, obrovské množství dalších ale vyvstalo. V popředí zájmu je samozřejmě titul s kódovým označením Red zasazený do Japonska, hráče z tuzemska ale jistě zajímá i Hexe, hororovější a temnější záležitost zasazenou do šestnáctého století ve střední Evropě. V tomto případě jsou autoři trochu tajemnější, komunita ale nabízí řadu teorií.

Reklama

  • O Assassin's Creed Hexe se mluvilo v souvislosti s možným zasazením na území Čech
  • Indície nasvědčují spíše střední Německo (severní Bavorsko), jde ale o hlavní motiv
  • Trailer ukrýval spoustu zajímavých indicií

Nikdo není tak pečlivý v hledání stop, jako fanoušci. Během odhalení traileru projektu Assassin’s Creed Hexe dokonce zaznělo, že se autoři těší, až budou tajemné záběry rozebrány do posledního detailu. 

Oznamovací teaser ukazuje jen potemnělý les, padající mrtvé listí a symbol assassínského řádu vytvořený ze smotaných větviček. Z dostupných informací už víme, že má hra mít něco společného s čarodějnicemi, a že určitě nepůjde o kulturně velmi profláklé příběhy z amerického Salemu. Všechno také naznačuje, že půjde o temný zážitek, který sami autoři označují za velmi odlišný od toho, na co jsme zvyklí. Mluví se tedy i o možnosti hororu.

Fanouškovský projekt Access The Animus už stihl s pomocí fanoušků trailer důkladně zanalyzovat. Poukazuje například na to, že jsou v logu hry ukryty symboly. Ty nejsou fiktivní, jde o abecedu Magi, tedy písmo inspirované hebrejskou abecedou používané na okultistických talismanech v období mezi 15. a 17. století. Při správném čtení na obvodu stojí oficiální motto hry “Pohybujeme se v temnotách, abychom sloužili světlu” v němčině. Složením vnitřních symbolů v závislosti na různých segmentech pentagramu pak fanoušci rozklíčovali větu Mephisto rache haws. Ta odkazuje na Mefista, démonickou bytost z evropských mýtů, známou třeba z legendy o Faustovi, a také na pomstu a dům. Samotné kódové označení Hexe pak v němčině znamená čarodějnice.

To v zásadě potvrzuje spekulované zasazení do střední Evropy ve výše zmíněném období. Přesný setting ale neznáme. Jako nejpravděpodobnější se zatím jeví motivy čarodějnických procesů 16. století, konkrétně pak těch ve městě Würzburg na severozápadě Bavorska. Ty byly mimořádně krvavé a mají spojitost s existujícím příběhovým pozadím Assassin’s Creed. Access The Animus připomíná, že ve fiktiviní historii hraje svou roli spis Book of Abraham (inspirovaný skutečnou Knihou Abrahamovou). Ten byl zmíněn v dokumentech dostupných v Assassin’s Creed Unity a především ve facebookové hře Project Legacy, vydané k propagaci Brotherhoodu v roce 2010.

Spis sepsaný Nicolasem Flamelem měl obsahovat vědění Abrahama z Würzburgu a úzce souvisel s okultismem. Teoreticky může jít o náhodu, v opačném případě si autoři série připravovali historickou souvislost už před více než 12 lety. Kniha sice v rámci příběhu měla existovat už někdy v roce 1520, to ale spojení nijak nevylučuje.

Výše zmíněná teorie samozřejmě není potvrzena a o konkrétní náplni hry se dozvíme až s oficiálními podrobnostmi, na které můžeme čekat i několik let. I taková varianta by navíc nevylučovala, že se nepodíváme i na území tehdejších habsburských Čech.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama