Kazunori Jamauči naznačuje, že další Gran Turismo je již možná ve vývoji. Čekání bude však spíše delší než kratší
i Zdroj: Polyphony Digital
Novinka Kazunori Jamauči naznačuje, že další Gran Turismo je již možná ve vývoji. Čekání bude však spíše delší než kratší

Kazunori Jamauči naznačuje, že další Gran Turismo je již možná ve vývoji. Čekání bude však spíše delší než kratší

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

5. 2. 2023 08:35

Kazunori Jamauči, známý též jako generální ředitel studia Polyphony Digital, v nedávném rozhovoru pro japonské Game Watch naznačil, že Gran Turismo 8 je již v přípravě. Ve skutečnosti řekl, že má v mysli vykonstruované i nosné téma hry. Toto odhalení přichází taktéž e zprávou, že Gran Turismo 7 bude od 22. února nejen kompatibilní s PSVR 2 (jak bylo oznámeno na CES 2022), ale že nabídne přehlídnu auta ve speciální VR místnosti.

Reklama

  • Generální ředitel studia Polyphony Digital nepřímo potvrdil, že se jeho tým vývojářů zřejmě přesouvá na další díl série Gran Turismo

V rozhovoru pro japonský outlet byl Jamauči přesněji vzato tázán, zda si myslí, že ještě existuje něco, čeho série GT dosud nebyla schopna dosáhnout s moderním hardwarem.

„Ve skutečnosti zde existuje jedna téma. Začínám se k němu pomalu uchylovat, nicméně ještě vám o něm nemůžu říct. Škoda, že o tom nemůžu vůbec mluvit,“ prozrazuje se smíchem slavný vývojář. Redaktoři Game Watch posléze vyjadřují myšlenku, že nový titul studia bude patrně optimalizován pro budoucí zařízení společnosti Sony.

Ukázka VR showroomu GT7 včetně zkoumání interiéru vozu
i Zdroj: Polyphony Digital
Ukázka VR showroomu GT7 včetně zkoumání interiéru vozu

Ve věci dalšího dílu Jamauči následně vyjádřil důvěru, že s podporou PS VR 2 zahájí „novou éru“ závodních her, když uvedl, že „zážitek z jízdy lze nyní již dělat skoro tak skutečně jako reálné věci“. To může značit, že i případné GT8 může VR podoru nabídnou také. Ostatně, jak jsme se od slavného autora taktéž dozvěděli, převedení loňského dílu do VR bylo pro tým relativně snadné.

„Hned po skončení „Gran Turismo Sport“ jsme se zaměřili na nativní 4K60p a nativní VR. V dnešní době si myslím, že téměř neexistují hry, které by běžely nativně ve 4K60p. V případě „GT7“ jsme však od začátku cílili na nativní 4K60p, takže podpora VR byla následně poměrně jednoduchá," dodává Jamauči.

I přestože bychom v tomto místě chtěli zůstat optimisté a říci, že hra nutně vyjde ještě na PS5, je třeba skepticky dodat, že se to stát nemusí. Pro sérii GT totiž sice léta platilo, že její číslované díly vycházely takříkajíc krátce po sobě (s výjimkou 6 let mezi GT4 a GT5), nicméně u posledních dvou byla pauza již bezmála 9 let. Na druhou stranu tuto mezeru přeťalo pro někoho pozitivně právě GT: Sports, takže tu existuje precedens, který můžeme uplatnit. I pokud bychom tedy přímo GT8 na konzoli PS5 již dostat neměli, může se s menším dílem stále stát, že pravidlo o vydání dvou dílů ke každé generaci PlayStationu zůstane nadále v platnosti.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama