Kampaň CrossfireX není ani po několika dnech v Game Passu. Xbox mlčí, na hru se snáší tvrdá kritika
i Zdroj: Hrej.cz
CrossfireX Novinka Kampaň CrossfireX není ani po několika dnech v Game Passu. Xbox mlčí, na hru se snáší tvrdá kritika

Kampaň CrossfireX není ani po několika dnech v Game Passu. Xbox mlčí, na hru se snáší tvrdá kritika

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

15. 2. 2022 11:48 1

Vydání singleplayerové složky korejské free-to-play střílečky CrossfireX se stále potýká se zásadními problémy. Příběhovou kampaň, vyvíjenou zkušeným studiem Remedy, měli alespoň z části dostat k dispozici předplatitelé služby Xbox Game Pass. Ani k dnešnímu dni ale není první část, nazvaná Operation Catalyst, předplatitelům dostupná. Hru navíc přednostně dostalo minimum kritiků a první recenze jsou velmi kritické.

Reklama

  • Příběhová kampaň CrossfireX je stále nedostupná předplatitelům Game Passu
  • Studia mlčí
  • Hra mezitím sbírá příšerná hodnocení

Situace hry je už delší dobu zmatečná. Původně šlo přitom o potenciálně zajímavou nabídku. O vývoj singleplayerové části hry od zkušeného studia Smilegate se postarali finští veteráni Remedy (Alan Wake, Control, Max Payne). Microsoft se také chlubil tím, že hra okamžitě zamíří do nabídky Game Passu jako jeden z nejvýraznějších titulů. 

Multiplayerová složka hry měla být a v současnosti i skutečně je zdarma. Příběhově laděné hráče by ale samozřejmě mohla zajímat spíše kampaň. Nedávno autoři upřesnili, že se do hry chystají rovnou dvě kampaně, pod názvy Operation Catalyst a Operation Spectre. Právě první zmíněná, fungující spíše jako ochutnávka možností hry, měla být součástí Game Passu. Operation Spectre by pak bylo nutné koupit ve větším balíčku Ultimate Package.

Hra oficiálně vyšla 10. února, ve velmi špatném technickém stavu. Autoři bojují s chybami ovládání, připojením i kosmetickými úpravami postav. Především je ale první příběhová kampaň stále nedostupná i předplatitelům Xbox Game Pass. Samotný Xbox přitom v den vydání na svých sociálních sítích tvrdil, že hra vychází a na nabídku Game Passu lákal. Od té doby se ani jedna strana k situaci pořádně nevyjádřila. Pouze se mluví o blíže nespecifikovaných technických problémech. Kampaň je ale normálně dostupná klasickým, platícím hráčům.

Na druhou stranu zřejmě není o co stát. Titul nedostala v přednostním přístupu žádná významná média. Na agregátoru hodnocení Metacritic má zatím velmi slabá hodnocení, všechna zahrnutá média se shodují na 40 bodech ze 100. Web IGN navíc singleplayerové kampani udělil podprůměrnou trojku. To je údajně nejnižší hodnocení, které kdy dostala hra vydávaná jedním z “velké trojky” studií, tedy Xbox, PlayStation a Nintendo. S tvrzením nicméně přišel twitterový účet, který se tvrdě vymezuje vůči platformě Xbox, je třeba ho brát s rezervou.

První, “gamepassová” kampaň stojí se slevou předplatného 260 korun, za kompletní balík včetně druhé kampaně zaplatí zájemci 773 korun. Recenzi zpracujeme v momentě, kdy bude hra dostupná.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama