Je nový patent Sony zpětná kompatibilita?
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Je nový patent Sony zpětná kompatibilita?

Je nový patent Sony zpětná kompatibilita?

Ferdys

Ferdys

8. 10. 2018 15:02 5
Reklama

Nová verze PlayStationu je zatím v nedohlednu, ale to nebrání tomu, aby se o něm nediskutovalo. Jedno z velkých témat je zpětná kompatibilita. Sony si totiž nedávno registrovala nový patent, a ten vypadá přinejmenším zajímavě. Sony tento patent nazvala “remastering by emulation”.

V praxi to funguje tak, že vývojář vytvoří novou verzi assetu (textura, model) a upraví ho pro displeje s vysokým rozšířením. Přiřadí k němu vlastní tzv. identifikátor a vloží ho zpět do hry. Systém si pak sám najde určený identifikátor a vymění starý asset za nový.

Tady nám začínají spekulace o propojení s novým PlayStationem. I když byl patent přihlášen v květnu, Sony na téhle technologii pracuje již od roku 2016, což pravděpodobně znamená před začátkem prací na nové generaci. Něco podobného již funguje u PlayStationu 4, kde si můžeme zahrát tituly z minulých generací.

Z toho vyplývá, že stejná technologie by mohla být využita u PlayStationu 5 pro chod her ze stávajících systémů. V potaz ale musíme brát to, že tato technologie nebyla primárně vyvinuta k tomuto účelu. Víc se ovšem dozvíme, až bude nová konzole představena. Kdy? To je samozřejmě otázka

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama