Jako v Death Stranding! Němci vyvinuli exoskelet pro zvedání těžkých věcí
i Zdroj: German Bionic / Apogee press kit
Kuriozity Death Stranding Novinka Jako v Death Stranding! Němci vyvinuli exoskelet pro zvedání těžkých věcí

Jako v Death Stranding! Němci vyvinuli exoskelet pro zvedání těžkých věcí

Jakub Fišer

Jakub Fišer

5. 5. 2023 11:00

Projekt jako od Tonyho Starka a Hidea Kodžimy. To jsou speciální exoskelety Cray X a Apogee od německé společnosti German Bionic. Zařízení, jako vystřižené ze sci-fi, slouží jako podpora při zvedání těžkých věcí.

Reklama

  • Německý start-up vyvinul exoskelety pro manipulaci s těžkými předměty
  • Zařízení tak připomíná jeden prvek výbavy hlavní postavy v Death Stranding

Zhruba v třetině příběhu Death Stranding se vám otevře možnost používat speciální exoskelety, které hlavní postavě umožní běhat rychleji, šplhat lépe po skalách nebo nést těžší náklad. Jakkoliv jde o sci-fi, něco přesně takového nyní vyvinul německý start-up.

Společnost German Bionic z bavorského Augsburgu představila speciální postroj, který když si obléknete, získáte podporu pro manipulaci s těžkými předměty. Zařízení Cray X a Apogee jsou napájeny elektromotorem a nabízí vyztužení pohybových svalů na zádech, trupu a nohách.

Podle výrobce nabízí uživateli sílu ke zvednutí až 30 kilogramů nad rámec síly každého jednotlivce. „Když si zařízení nasadíte, může vám zpočátku připadat zvláštní a těžké [hmotnost je až 7 kilogramů]. Ale jakmile se motory rozjedou, je to úžasný pocit. Cítíte se silní, vysocí a schopní,“ uvádí Norma Stellerová, produktová ředitelka German Bionic.

Oba exoskelety od German Bionic jsou již komerčně dostupné, používá je třeba německé DPD či britská společnost Currys. V žádném případě ale nejde o malou investici. Modernější provedení Apogee vyjde na 9 995 dolarů, tedy asi 212 tisíc korun za kus.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama