jak-vzniklo-nove-logo-hrej-cz
Článek Jak vzniklo nové logo HREJ.cz?

Jak vzniklo nové logo HREJ.cz?

Redakce

Redakce

1. 3. 2021 13:30 8

S novou webovou prezentací jsme se rozhodli modernizovat také naší vizuální identitu resp. logo samotné. Našim cílem bylo navázat na dlouhou historii tradičního portálu Hrej.cz, do loga promítnout vynikající vztah a spojení s komunitou hráčů a dát jednoznačně najevo naše herní srdíčko.

Reklama

Se zadáním jsme oslovili Tomáše Vachudu.

Tomáš Vachuda je „zapálený logotvůrce“, jak sám sebe charakterizuje, a má za sebou stovky log vytvořených na míru. Z jeho bohatých referencí bychom rádi vyzdvihli Český hokej nebo Donuter.

Na první pohled bylo zadání velmi konkrétní. 

Zadání bylo jasné: vytvořit jednoduché, moderní a dobře čitelné logo, které bude na první pohled evokovat herní web.

Jak jsme se ale později přesvědčili, nabízelo neskutečné množství prostoru pro kreativitu. Tomáš zaslal desítky „brainstorming“ skic a odstartoval naši pouť za výběrem naší budoucí identity.

Do užšího výběru se dostalo 20 kandidátů, ze kterých postupem času a s přispěním proaktivity Tomáše vykrystalizovaly dva hlavní motivy, se kterými jsme se rozhodli pracovat dál. Posléze převážil motiv hráčů.

Pod rukou mi přibývaly desítky nápadů. Abych ale klienta nezahltil, vybral jsem TOP 19 nápadů. Pro jistotu jsem ale poslal i všechny naskenované papíry. A jsem za to vděčný. Právě v nich klient našel dodatečného 20. kandidáta – dvě postavičky tvořící gamepad.

Jak vzniklo nové logo HREJ.cz?
i Zdroj: Hrej.cz

Pak už šlo vše ráz naráz, vzhledem k tomu, že se naše a Tomášovy myšlenky z velké části shodovaly, jsme společnými silami došli k detailnějšímu rozpracování.

Jak vzniklo nové logo HREJ.cz?
i Zdroj: Hrej.cz

Významnou roli hrála zejména v pozdější fázi sluchátka. Jejich hlavový most spojující dva hráče byl posledním zásadním krokem a přesně tou symbolikou, kterou jsme hledali - komunita hráčů.

Postavičky mi dávaly smysl už od začátku. Skvěle podporovaly myšlenku hráčské komunity a slogan "Hrajte s námi". Přesto jsem ale nebyl s žádným symbolem postaviček spokojený tak, jako s pixelovou bublinou. Zároveň se klientovi líbily 3 hlavy, ale nedokázal jsem najít kompozici, se kterou bych byl spokojený. Vše se náhle změnilo, když jsem se vrátil ke 2 postavičkám a zkusil sluchátka spojit. To je ono!

Jak vzniklo nové logo HREJ.cz?
i Zdroj: Hrej.cz

Vývojem si v průběhu času prošel počet hráčů, headsety a symboly uvnitř. Také jsme si lámali hlavu nad barevností a nakonec se odhodlali pro změnu. Co se týká fontu písma, zde jsme se ihned shodli snad napříč všemi kolegy. Zdánlivě nekonečný proces se mílovými kroky blížil cílové pásce a po několika finálních korekcích jsme obdrželi finální soubory.

Následné promítnutí nového loga a celkové vizuální identity do nového webu umocnilo naše nadšení.

Jak vzniklo nové logo HREJ.cz?
i Zdroj: Hrej.cz

Jak se vám naše nové logo líbí? Dejte vědět do komentářů

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama