Jak je to s dalším Silent Hillem? Objevuje se celá řada spekulací, opět se mluví o Bloober Teamu i Abandoned
i Zdroj: Silent Hill Fandom
Novinka Jak je to s dalším Silent Hillem? Objevuje se celá řada spekulací, opět se mluví o Bloober Teamu i Abandoned

Jak je to s dalším Silent Hillem? Objevuje se celá řada spekulací, opět se mluví o Bloober Teamu i Abandoned

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

16. 5. 2022 11:08

V pátek jsme vás informovali o tom, že se na internetu objevily uniklé screenshoty z údajného připravovaného pokračování Silent Hill. Tentokrát je doprovázely zvláštní okolnosti, v dalších dnech se ale začaly spekulace spojené s populární hororovou ságou rychle množit. Pojďme si udělat přehlednější obrázek.

Reklama

  • Množí se informace o dalším Silent Hillu
  • Poměrně věrohodná je verze s projektem Bloober Teamu

Ještě retrospektivně - v pátek uživatel twitteru Dusk Golem zveřejnil několik obrázků z údajně několik let starého buildu pokračování Silent Hill. Obrázky byly ale velmi rychle odstraněny a jeho účet dočasně zablokován pro porušení DMCA. To komunitu zaujalo, zablokování totiž naznačuje, že by mohly být snímky pravé.

Na sociální sítě zase unikly údajné snímky ze Silent Hillu. Účet byl ale rychle zablokován
i Zdroj: Konami

Na sociální sítě zase unikly údajné snímky ze Silent Hillu. Účet byl ale rychle zablokován

Za poslední léta snad neexistuje neoznámený projekt, o kterém by se hovořilo tak často, jako o dalším pokračování série…

13. 5. 2022 12:45

Včera twitterový účet NateTheHate2 zveřejnil příspěvek, ve kterém odkazuje na hned několik souběžně vyvíjených projektů Silent Hill. Konkrétně zmiňuje polské studio Bloober Team (Layers of Fear, The Medium), pracující na remaku Silent Hill 2 s aktualizovanou hratelností, novými konci a časovou exkluzivitou pro konzole PlayStation. S tím souhlasí i zpráva o smlouvách Bloober Teamu, který prý pracuje na nových Layers of Fear, spolupracuje s Rogue Games, vyvíjí titul pro Take-Two a především spolupracuje s Konami. Právě to by mohl být nový Silent Hill. Studio navíc uzavřelo vydavatelské partnerství se Sony, což odkazuje na exkluzivitu pro PlayStation. 

O exkluzivitě dalšího Silent Hillu pro PlayStation navíc mluví respektovaný insider Jeff Grubb. Označil ji za “velmi pravděpodobnou”. Poslední dva zmíněné zdroje ale nemluví o větším množství projektů. Je tedy možné, že dochází k míchání nepřesných informací.

Problémem je, že NateTheHate2 své tvrzení ničím nepodložil a sám se distancuje od jeho pravdivosti. V souvislosti s ostatními zdroji ale jeho informace nezní nijak divoce.

Aby toho nebylo málo, opět se ke slovu přihlásil záhadný projekt Abandoned, o kterém se stále častěji mluví jak o podvodu. Obzvlášť v počáteční fázi oznámení byl ale spojován právě se Silent Hillem nebo s herním designérem Hideem Kodžimou. Na internetu se totiž objevily údajné materiály z vývoje, konkrétně jde o fotografii cihlové zdi, snímek scénáře a záběry ze surového modelu motion capture. Komunita je nicméně zdrženlivá a posmívá se třeba kvalitě scénáře. K autenticitě je skeptický i leaker Shpeshal_Nick, stojící za aktuálními spekulacemi o Mafii 4 nebo sérii Gears.

V záplavě spekulací a nepotvrzených informací se stále hůře orientuje. Doufejme, že společnost Konami brzy přijde s oznámením, které na situaci vrhne konkrétnější světlo.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama