Itch.io skrze charitativní bundle na Ukrajinu pošle přes 6,3 milionu dolarů
i Zdroj: Steam / Glass Bottom Games
Novinka Itch.io skrze charitativní bundle na Ukrajinu pošle přes 6,3 milionu dolarů

Itch.io skrze charitativní bundle na Ukrajinu pošle přes 6,3 milionu dolarů

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

18. 3. 2022 15:59

Projekt Itch.io, zaměřený na nezávislé tituly, před necelými dvěma týdny spustil charitativní balíček her, jehož výtěžek měl putovat na pomoc obyvatelům válkou stižené Ukrajiny. Základní platbou za téměř tisícovku her bylo 10 dolarů, hráči ale naposílali přes 6,3 milionu dolarů, tedy zhruba 141,7 milionu českých korun.

Reklama


Finance mají putovat na účty dvou charit - humanitární organizace International Medical Corps a o děti pečující Voices of Children. Za projektem stál ředitel studia Necrosoft Brandon Sheffield a původním cílem bylo 100 tisíc dolarů. Ty se povedlo vybrat během první hodiny a jen za prvních 24 hodin hráči iniciativu podpořili více než 1,6 milionu dolarů. 

Štědrost a úspěšnost projektu zřejmě zaskočila  i samotného pořadatele, který na Twitteru poděkoval všem, kteří bundle zakoupili. Celkem se zapojilo 449 625 zájemců.

V balíčku se ukrývalo celkem 996 titulů od větších i menších nezávislých tvůrců. Vedle poměrně známých jmen jako Celeste, Baba Is You, Skatebird, Superhot samozřejmě nabídku tvoří spoustu méně známých projektů. Velkou část nabídky vyplnily také stolní RPG, komiksy, soundtracky nebo knížky.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama