INVAZE 2021 | Ohlédnutí | RPG
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka INVAZE 2021 | Ohlédnutí | RPG

INVAZE 2021 | Ohlédnutí | RPG

Redakce

Redakce

5. 12. 2021 14:00 4

Komunitní část letošní ankety INVAZE 2021, ve které volíte nejlepší hry uplynulého roku, startuje 9. prosince. V průběhu měsíce vám ve shrnujících textech připomeneme pět favoritů nebo nejúspěšnějších projektů, které v dané kategorii/žánru vyšly. Nemusí jít nutně o skutečně nejlepší hry, o těch ostatně rozhodnete hlasováním vy!

Reklama

Po akčním začátku série ohlédnutí se vydáme do vod jednoho z nejoblíbenějších žánrů, který pravidelně bojuje s akčními adventurami o ceny pro nejlepší hry roku. Některá očekávaná RPG ale letos nevyšla, a tak byla po nabitém roce 2020 nabídka o poznání chudší.


 

VALHEIM

2. února (Iron Gate AB | PC)

První titul z nabídky letošních RPG se do škatulky žánru vejde jen obtížně, z hlediska našich kategorií do ní ale zapadne asi nejlépe a rozhodně si zmínku zaslouží. Valheim se stal v podstatě prvním letošním fenoménem, který v únoru dobýval snad každý počítač v komunitě. Návyková sandboxová hratelnost hráče nevodila za ručičku, naopak ho nechala prozkoumávat možnosti severského světa, což je prostě nadchlo. Dosud naprosto neznámí vývojáři se najednou chlubili milionovými prodeji.

Recept na úspěch Valheimu
i Zdroj: Hrej.cz

Recept na úspěch Valheimu

Valheim se v uplynulých týdnech objevoval téměř všude. Jak k tomu vůbec došlo?

12. 3. 2021 14:30
1

 

BRAVELY DEFAULT II

26. února (Claytechworks | Nintendo Switch)

Další velké RPG dobrodružství letošního roku čekalo ke konci února na majitele konzole Nintendo Switch. V třetím dílu série Bravely nechyběl velmi výpravný příběh, hutné tahové souboje a staromódní JRPG hratelnost. Výsledná hodnocení se dost různila, někteří zkušenější hráči byli nadšení, jiní trochu odměřenější.

Bravely Default 2
i Zdroj: Hrej.cz

Bravely Default 2

25. 2. 2021 13:00
4

Jak se povedlo nejaktuálnější staromilské RPG?


 

MONSTER HUNTER RISE

26. března (Capcom | Nintendo Switch)

Ještě větší radost mohli mít hráči na Switchi zhruba o měsíc později. Po veleúspěšném World, který dobýval klasické konzole i počítač, totiž další regulérní pokračování série Monster Hunter přišlo v dočasné exkluzivitě pro Switch. A povedlo se náramně. Klasicky návyková a bohatá hratelnost Monster Hunter v kombinaci s obří nabídkou obsahu z malé konzole ždímaly doslova maximum. Rise se i díky tomu opravdu výborně prodávalo, Capcom zažívá skvělé časy


 

BIOMUTANT

25. května (Experiment 101 | PC, Xbox One, Xbox Series, PlayStation 4, PlayStation 5)

Nezkušené studio Experiment 101 přišlo s experimentem v podobě… Biomutanta. Titul, který nás zaujal během Gamescomu v roce 2017, se na delší dobu odmlčel, pak ale překvapivě vyšel v květnu. Nešlo sice o naprostou pecku, pěkný živoucí svět a zajímavé nápady, kreativní design a zábavný crafting ale z Biomutanta dělá hru, o kterou by se měl zajímat každý pořádný fanoušek RPG.

Recenze Biomutanta, neobvyklého RPG ze světa zmutovaných hlodavců
i Zdroj: Hrej.cz

Recenze Biomutanta, neobvyklého RPG ze světa zmutovaných hlodavců

24. 5. 2021 17:00
4

Biomutant slibuje mnohé. Hybrid hratelnosti celé řady známých sérií, zvláštní postapokalyptické zasazení i neotřelý systém…


 

NEW WORLD

28. září (Amazon Games | PC)

New World se postaral hned o dva neobvyklé úkazy. Po letech nepovedených pokusů americký obchodní gigant Amazon konečně přišel s povedenou a populární hrou. V prvních dnech po spuštění byl o New World takový zájem, že na serverech vznikaly nekonečné fronty. Po letech se také objevilo nové úspěšné MMO, což je žánr, kde se úplně často do černého netrefuje. Dodnes se ve světě New World pohybují desetitisíce aktivních hráčů. Čas ukáže, jak toho dokáže Amazon využít.

New World navštívily stovky tisíc lidí, na serverech se tvoří fronty
i Zdroj: Hrej.cz

New World navštívily stovky tisíc lidí, na serverech se tvoří fronty

MMORPG New World je vnímáno jako další pokus Amazonu etablovat se v herní branži. Vedení Amazon Game Studios věří, že se…

30. 9. 2021 11:01

Teď už víte o největších nebo nejzajímavějších letošních releasech v žánru RPG, alespoň tedy podle nás, do čtenářské ankety zajisté zasáhnou i další povedné tituly včetně velmi početné nezávislé scény, kde vznikají geniální věci. Které to budou, to už záleží hlavně na vás. Hlasování začíná 9. prosince.

Generálním partnerem je společnost Lenovo se svými výkonnými notebooky Lenovo Legion. Notebookům z této řady jsme se také věnovali v dedikovaných recenzích, ať už vás zajímá dostupnější Lenovo Legion 5 Pro nebo nekompromisní Legion 7.

Již brzy odstartuje INVAZE 2021, ve které vyberete ty nejlepší hry letošního roku
i Zdroj: Hrej.cz

Již brzy odstartuje INVAZE 2021, ve které vyberete ty nejlepší hry letošního roku

Vyhlašování nejlepších her za uplynulý rok je na na webu Hrej.cz vnímáno jako malá tradice, v níž budeme samozřejmě…

1. 12. 2021 15:00
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama