Deus Ex: Human Revolution Článek Invaze 2011 - nejlepší PC hra roku

Invaze 2011 - nejlepší PC hra roku

Redakce Hrej.cz

Redakce Hrej.cz

12. 2. 2012 23:00 4
Reklama

Už pěknou řádku let se v únoru setkáváme nad výsledky ankety Invaze o nejlepší hru uplynulého roku a letošní rok nebude výjimkou. Zejména díky vám a vašemu hlasování na www.hrej.cz můžeme z bezmála 20 000 hlasů sestavit žebříček nejoblíbenějších her, tak jak to vidíte vy. Abyste měli s čím porovnávat a případně objevit nějakou skrytou perlu, přidáváme také tradiční hlas redakce. Podle mnohých byl rok 2011 v herní historii tím nejúspěšnějším a vás už určitě zajímá, jak dopadl. Pusťme se do toho!

1. místo a PC HRA ROKU: The Elder Scrolls V: Skyrim

Bethesda | ZeniMax | Cenega

Síla, se kterou vtrhnul na herní trh pátý díl ságy The Elder Scrolls, byla vpravdě monstrózní. Od vývojářů z Bethesdy samozřejmě čekáme vždycky jen to nejlepší, že by se ale doslova zastavil svět a přinejmenším v prvním týdnu po vydání téměř NIKDO nedělal nic jiného, než hrál jednu hru, to jsme ještě nezažili. Není se proto čemu divit, že jste i vy posadili Skyrim na trůn a udělili mu titul Hry roku. Ať už to bylo díky rozlehlosti světa, neomezeným možnostem, anebo jen proto, že jste užuž chtěli pátý díl série, nezáleží na tom. Skyrim vládne a ještě dlouho bude!

Citace:
Zdeněk Princ, recenze v Levelu 212, hodnocení 9/10

„Skyrim je to nejlepší, čeho jsou lidé v Bethesdě schopni dosáhnout. Otevřený svět jako pojem skutečně získává pevné obrysy a hra startuje evoluci žánru.“

2. místo: Zaklínač 2: Vrahové králů

CD Projekt RED | Atari | Comgad

Zaklínač spisovatele Andrzeje Sapkowského je českým milovníkům fantasy velmi blízký, není se proto čemu divit, že jste ve svém hlasování postavili vysoko i stejnojmennou hru. Druhý díl si vzal to nejlepší ze svého předchůdce, vytasil se s dech beroucím grafickým zpracováním a pohltil každého, kdo někdy alespoň na chvilku přičichl ke hrám tohoto žánru. Druhé místo si Zaklínač 2 vydobyl také perfektní prezentací, příběhem, dialogy a v neposlední řadě rovněž zpracováním hlavního hrdiny Geralta. Jen s několika drobnými výhradami je přesně takový, jaký by měl být, a když k tomu připočteme nehynoucí lásku chovanou ke hře jejími tvůrci, zaslouží si tahle hra druhé místo jako žádná jiná.

Citace:
Pavel Dobrovský, recenze v Levelu 205, hodnocení 9/10

„Geraltova cesta za královrahem je plná pečlivě napsaných úkolů, postav a atmosféry. Nový soubojový systém neubírá hře na kráse, na rozdíl od několika přehmatů a chybovosti.“

3. místo: DeusEx: Human Revolution

Eidos Montreal | Square Enix | Cenega

Čekali jsme dlouho, ale vyplatilo se! Třetí díl sci-fi ságy DeusEx nás i vás doslova odzbrojil a všichni, kdo hráli předchozí díly, museli nostalgicky zavzpomínat. K odkazu prvního dílu se totiž Human Revolution hrdě hlásí a vývojáři z Eidosu si dali setsakramentsky záležet na tom, aby jim na jejich počin nemohl nikdo nic špatného říct. Výsledkem je perfektní herní zážitek plný nečekaných zvratů skvěle napsaného příběhu, padlých nepřátel a také hackování nejrůznějších terminálů. Zapomenout samozřejmě nemůžeme ani na obtížnost volby, před kterou vývojáři hráče často staví a dávají tím najevo, že ne všechny povedené hry musí být skriptem ovládané jízdy tunelem. Nezbývá než smeknout.

Citace:
Pavel Dobrovský, recenze v Levelu 209, hodnocení 10/10

„Tento rok zatím nevyšlo tolik her, které bychom s chutí doporučili jak šestnáctiletému hráči, tak jeho otci. Deus Ex: Human Revolution se proto díky své propracovanosti a dospělosti řadí k adeptům na titul Hry roku.“

4. místo: Battlefield 3

EA DICE | Electronic Arts | EA Czech

Velmi ambiciózní počin zkušených matadorů z EA DICE posunul značku Battlefield do závratných výšin. Právem!

5. místo: Portal 2

Valve | Valve | EA Czech

Vážný, humorný, zapeklitě těžký i dostatečně motivující. Přesně takový je Portal 2, pokračování jedné z nejneobvyklejší hry herní historie.

6. místo: COD: Modern Warfare 3

Infinity Ward | Activision | ABC Data

Završení jedné z finančně nejúspěšnější série všech dob. A víte co, jednou za rok takováhle jízda rozhodně nikoho neomrzí!

7. místo: Assassin’s Creed: Revelations

Ubisoft Montreal | Ubisoft | Playman

Nešlo sice o regulérní třetí díl, konec příběhu točícího se kolem Ezia však hráči potřebovali. Assassin’s Creed je ve skvělé formě a čekáme od něj jen to nejlepší.

8. místo: Batman: Arkham City

Rocksteady Studios | Warner Bros. | Cenega

Batman a Joker a Harley Quinn a Riddler a Tučňák a… Zkrátka návrat mezi bandu šílenců v jedné z nejlepších her letošního roku. Hrálo se zkrátka víc na konzolích…

9. místo: Crysis 2

Crytek | Electronic Arts | EA Czech

Možná se na tuhle hru v záplavě jiných zapomnělo, Crysis 2 ale má stále co nabídnout a nemůžeme ji upřít výtečnou grafiku, příběh i chování nepřátel!

10. místo: Assassin’s Creed: Brotherhood

Ubisoft Montreal | Ubisoft | Playman

Doslova assassínské žně si užili všichni milovníci série Assassin’s Creed. Letos totiž vyšly díly dva a právě Brotherhood bodoval v nejlepší desítce i u vás.

DRUHÁ DESÍTKA

11. L.A. Noire
12. Dead Space 2
13. Dead Island
14. Total War: Shogun 2
15. Rage
16. Heroes of Might & Magic VI
17. FIFA 12
18. Dragon Age 2
19. Saints Row The Third
20. Trine 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama