Insider tvrdí, že už Halo nebudou vyvíjet 343 Industries. Sérii mají rozvíjet externí studia
i Zdroj: Microsoft / 343 Industries
Byznys Halo Infinite Novinka Insider tvrdí, že už Halo nebudou vyvíjet 343 Industries. Sérii mají rozvíjet externí studia

Insider tvrdí, že už Halo nebudou vyvíjet 343 Industries. Sérii mají rozvíjet externí studia

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

20. 1. 2023 16:28 1

Sérii Halo zřejmě čekají zásadní změny. Podle informací poměrně věrohodného leakera Bathrobe Spartan by mělo následkem vyhazovů v Microsoftu studio 343 Industries prakticky úplně přijít o svou roli ve vývoji značky, která se přesune mezi externí studia. Současní autoři budou zodpovědní jen za podporu multiplayeru Halo Infinite.

Reklama

  • Studio 343 Industries se má podle insidera soustředit už jen na multiplayer a engine Halo Infinite
  • O pokračování značky se postarají jiná, externí studia
  • Změny přicházejí zřejmě kvůli příliš nákladným rozpočtům

V posledních dnech jsme vás informovali o tom, že Microsoft vypoví smlouvy téměř 10 tisícům zaměstnanců po celém světě, což mělo v herním sektoru nejvíce zasáhnout Bethesdu, The Coalition a právě 343 Industries. Studio stojící za novou trilogií Halo dlouhodobě přicházelo o zaměstnance, mimo jiné z něj nedávno odešla šéfka Bonnie Ross. Aktuální změny jsou zřejmě jednním z přelomových kroků.

Studio má přijít o zhruba třetinu celkové pracovní síly. Za takových podmínek už podle Bathrobe Spartana nemá dále vyvíjet celou sérii Halo, ale zůstane mu na starost jen multiplayer aktuálního pokračování, které je považováno za finanční neúspěch.

O vývoj dalších her a spin-offů se mají starat externí studia, přičemž budou 343 Industries pouze dohlížet na organizaci vývoje a podporovat využití in-house enginu Slipspace. Nepříjemnou zprávou je, že mělo studio zrušit několik chystaných příběhových rozšíření, protože na ně prostě nezbyly peníze. Další projekty Halo mají mít obecně střízlivější rozpočty.

Vyhazovy v Microsoftu mají tvrdě zasáhnout autory Halo. Dotknou se také Bethesdy a The Coalition
i Zdroj: Microsoft

Vyhazovy v Microsoftu mají tvrdě zasáhnout autory Halo. Dotknou se také Bethesdy a The Coalition

Včera jsme vás informovali o tom, že Microsoft plánuje během letošního roku propustit zhruba 10 tisíc zaměstnanců v rámci…

19. 1. 2023 08:47
1

Vydání Infinite bylo přitom velmi úspěšné. Bezplatný multiplayer na konci roku 2021 přilákal spoustu nových hráčů i starých fanoušků a velmi kladně byla hodnocena také příběhová kampaň. Pak ale začala podpora a další vývoj obsahu drhnout a komunita opakovaně kritizovala, že se tvůrci výrazně zpožďují se slibovanými novinkami.

Pokud jsou informace pravdivé, je budoucnost značky dost nejasná.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama