IKEA žaluje tvůrce indie hororové hry, její prostředí se příliš podobá obchodům společnosti
i Zdroj: Ziggy
Novinka IKEA žaluje tvůrce indie hororové hry, její prostředí se příliš podobá obchodům společnosti

IKEA žaluje tvůrce indie hororové hry, její prostředí se příliš podobá obchodům společnosti

Radek Raudenský

Radek Raudenský

31. 10. 2022 10:33

Mezinárodní výrobce nábytku IKEA se pustil do soudního souboje s indie vývojářem hry The Store is Closed. Jde o hororovou hru, která v sobě kombinuje i prvky survivalu. Hlavním principem je pak přežití v obrovském nákupním domě, který v určitých částech až příliš připomíná pobočky švédské společnosti.

Reklama
Reklama

  • Mezinárodní výrobce nábytku IKEA žaluje indie vývojáře Ziggyho
  • Dle společnosti je prostředí jeho hry The Store is Closed příliš podobné obchodům IKEA
  • Tvůrce tak musí prostředí přepracovat

I když vývojář nepoužil jména, modely ani jiné skutečné produkty, je pravdou, že určité bannery nebo části hry skutečně vypadají jako obchody IKEA. Právníci švédské společnosti si to ale nenechali líbit a vývojáři zaslali výzvu, aby svou hru předělal. Ziggy, jak se tvůrce hry jmenuje, o tom sám informoval na Twitteru.

„Kontaktovali mě právníci IKEA ohledně The Store is Closed. Chtěl jsem poslední týden strávit na mém Kickstarteru, kde jsem připravoval aktualizaci pro alpha testery. Nyní ale musím přepracovat celou hru, aby mě nikdo nežaloval,“ tvrdí vývojář. Na otázku zdali hru designoval podle obchodů IKEA záměrně, odpověděl, že v obchodě nakoupil generické assety nábytku.

To se ale právníkům nelíbí, a ve své žalobě přesně definují, co je ve hře špatně. „Vaše hra používá modrý a zelený nápis se skandinávským názvem, modrou „krabicovou“ stavbu, žluté vertikálně pruhované trička, které nosí personál obchodu Ikea, šedé cesty na podlaze, a dále nábytek, který vypadá jako Ikea, společně s popisky, které vypadají jako Ikea popisky. Všechny náznaky ukazují, že se hra odehrává v obchodě Ikea. Společně s tím se několik komentářů čtenářů pod články médií odkazují na obchody Ikea.“

Bohužel tak Ziggy nejspíše bude skutečně nucen hru kompletně přepracovat – pustit se do soudního souboje s takovým gigantem by byl nejspíše boj s větrnými mlýny. 

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama