Ani české 1428: Shadows over Silesia nestihne původní termín, bylo odloženo na říjen
i Zdroj: Tisková zpráva / KUBI Games
České hry 1428: Shadows over Silesia Novinka Ani české 1428: Shadows over Silesia nestihne původní termín, bylo odloženo na říjen

Ani české 1428: Shadows over Silesia nestihne původní termín, bylo odloženo na říjen

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

16. 8. 2022 10:40

Letošní rok se podobně jako ty předchozí nese ve znamení odkladů větších i menších titulů. Dalším z nich je tentokrát nezávislá česká akční adventura 1428: Shadows over Silesia. Petr Kubíček z KUBI Games se omlouvá hráčům a místo původního 6. září hru vydá o měsíc později, 4. října.

Reklama

  • 1428: Shadows over Silesia hlásí odklad na 4. října
  • Autor chce dotáhnout k dokonalosti drobnosti

Kubíček připomíná, že na hře naplno pracuje až od letošního ledna, kdy si to mohl dovolit díky financování z crowdfundingové kampaně. S tím ale zároveň vzrostly ambice hry jako takové a koncept rozšířit o pár nových nápadů. Dle autora je vývoj téměř u konce a čistě teoreticky by původní datum vydání stihl. Okolnosti si ale žádají, aby hru ještě pořádně dotáhl.

„Bohužel kvůli extra obsahu (jako je třeba minihra s kostkami), přístupnosti pro nevidomé a přípravě fyzické edice jsem se opozdil a potřebuji více času. Původní termín 6. září bych sice možná stihl, ale jsem si jistý, že by hra obsahovala mnoho chyb, nedodělky a prostě by si ji hráči neužili tak, jak bych si přál. Musím proto učinit těžké rozhodnutí,“ uvádí. „Některé věci je dobré neuspěchat. Záleží mi na tom, aby hra vyšla v co nejlepší možné kvalitě a těch několik týdnů navíc mi umožní ji pořádně vypucovat a doladit,“ dodává ve slibu hráčům a podporovatelům.

1428: Shadows over Silesia přenese hráče na začátek patnáctého století, kdy to v Evropě doslova vře kvůli náboženským sporům. Slezsko navíc čelí hrozbě husitské invaze, hlavním nepřítelem titulu má být ale někdo úplně jiný. Hra chce stavět na adventurních prvcích, obtížných soubojích i zajímavých hádankách, a do poměrně autentického historického zasazení namíchá prvky místní mytologie. Nabídne také český dabing (vedle anglického).

1428: Shadows over Silesia nabídne plné zpřístupnění pro nevidomé hráče
i Zdroj: Tisková zpráva / KUBI Games

1428: Shadows over Silesia nabídne plné zpřístupnění pro nevidomé hráče

České jednočlenné studio KUBI Games, respektive vývojář Petr Kubíček, oznámil, že jeho připravovaný titul 1428: Shadows over…

21. 3. 2022 17:04

Na projektu Petr Kubíček pracuje v podstatě sám, jen s několika externími pomocníky. Na začátku roku uspěl na crowdfundingové platformě HitHit, kde od hráčů vybral přes 606 tisíc korun. Původně žádal půl milionu. 

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama