hudebni-nadilka-od-nezavislaku
Novinka Hudební nadílka od nezávisláků

Hudební nadílka od nezávisláků

Marek Král

Marek Král

14. 12. 2009 11:10
Reklama

Po delší odmlce si trochu provětráme uši. Známý to nezávislý fenomén Derek Yu vytvořil svým příspěvkem na TIGSource výborný agregát ještě výbornější muziky, na kterou se dá v internetových vodách natrefit. Bavíme se pochopitelně o herní hudbě, a mně bude ctí touto cestou dělat jemu i vám prostředníka.

Jako první se představuje Aquaria soundtrack, který nejen hudebně, ale ani produkčně nemá na nezávislé scéně obdoby. Společné dílko Dereka Yu a Aleca Holowky přichází v 2diskové podobě, s celkovým objemem 50 tracků (ty má na svědomí Alec). Derek přikládá 8stránkový booklet s artworky, pod kterými se podepsal spolu se zkušenou malířkou Katie De Sousa. Jako by toho nebylo málo, součástí balení je i 8panelový mini plakát s obrázkami ze hry. Balíček zakončují notové osnovy vybraných skladeb – kdo chce a umí, může si je hrát na živo doma. Album se dá pořídit za cenu 20 $ (348 korun), digitální forma je pak nabízena od 10 dolarů; výběr vámi preferovaného formátu (mp3, AAC, Ogg Vorbis, FLAC, ALAC) je samozřejmostí.
Zn.: Mořská hudba

Polytron Corporation oproti klukům od Aquarie nadělují v pidi balení. Na jejich 2d/3d hru Fez, která se chystá na XBLA, si ještě chvíli počkáme. Ale, 3 hudební demo nahrávky ze hry si můžeme pustit už dnes. Kousky od Jasona „6955“ DeGroota si lze stáhnout z oficiálních stránek. Pakliže byste chtěli zaslat troj trackové album z limitované edice (250 kopií) na 8centimetrovém CDR, linkujte sem. Cena za kus je 7.50 € (195 Kč), plus zásilné 4.23 € (110 kaček). Originál přímo z Kanady, Montrealu.
Zn.: Fanouškům čiptónů

Vývěsní deska ACE Teamu řve do světa, že i oni mají slušný soundtrack hodný poslechu. Patricio Meneses, skladatel, onálepkován cedulkami jako klasik, elektronik, se dá stáhnout s jeho rovnou osmnáctkou skladeb ze hry Zeno Clash přímo do vašeho iPodu. Cena za digitální download celého alba činí 9.99 $ (necelých 174 korun). Na CD Baby si za stejné peníze můžete koupit hotové cédéčko; digitálně je o 2 dolary levnější. Jako ochutnávku doporučuji vyzkoušet 3 skladby, které ACE Team nahodil na své stránky volně k dispozici. Zejména Forest of Freedom hraje první ligu.
Zn.: Industriální impresionismus

Amanita Design taky naděluje – 5 bonusových tracků, které se nevešly do oficiálního alba jejich nejnovějšího Machinaria. Skvosty (jmenovitě The Robot Band Tune, Pipe Wrench Dubstep…) Tomáše „Floex“ Dvořáka si můžete zdarma stáhnout z Amanita Design Blogu. Kompletní soundtrack dostanete taky grátis, pakliže si zakoupíte jejich hru (20 dolarů, takže nějakých 348 korun).
Zn.: Zlatý český ručičky

Legenda čiptónové indie scény – Phlogiston – vypouští do elektronických vod taky jeden kompilát. Věci, na kterých makal, a které jste mohli už jednou slyšet (jestliže rádi hrajete zběsilé freewarovky). Přesně tak, hříčky od Bisse, cactuse, Scattlea či Darthlupiho. Phlogiston vydává skrze nezávislý label Pause, v sekci +Plus určené herním soundtrackům. A když už budete na stránkách Pause, doporučuji je rekognoskovat celé – taková koncentrace čiptónových pokladů na jednom místě se dvakrát nevidí.
Zn.: Čiptóny2

V diskuzi se ještě dál doporučuje: uživatel ienjoypaste zmiňuje kapelu The Protomen, a slovy: „Chip-Hop/Punk/Arena Rock/Big Band/Mariachi/Rock Opera gods,“ nahazuje odkaz na koštování. Jenom zmíním, že The Protomen je americká kapela, která s vášní skládá rockové opery s podkladem videoherní série Mega Man. Ve známých kruzích se blíží kultu. Neználkům na koncertech fyzicky evokuje Daft Punk (modrá helma nicméně vzdává hold Mega Manovi), hudebně pak odkazuje ke kořenům Makeup and Vanity Set, Kavinskyho, Andrewa Scotta, Justice nebo Billyho Oceana. Pro srovnání si poslechněte jednu z jejich staršího alba - Vengeance. Dále tu máme Briana „Milieu“ Graingera a jeho nádherný 2.5hodinový ambient set ke hře Eufloria (10 dolarů). Jiný projekt nezávislých zvučných jmen (Kyle Gabler, Josh Whelchel, Karen Kosowski…) se snaží svým albem finančně pomoct nadaci na léčbu rakoviny (American Cancer Society's). Rovněž neuvěřitelně mocná hudba, která vás už úvodním chrámovým chórem zadupe hluboko do země.
Zn.: Hutný Mega Man, ambientní vesmír, a síla všehochuti

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama