HTC Vive se v září zbaví kabelů
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka HTC Vive se v září zbaví kabelů

HTC Vive se v září zbaví kabelů

Aleš Tihlařík

Aleš Tihlařík

22. 8. 2018 13:35 6
Reklama

V rámci Gamescomu došlo ke spoustě větších i menších oznámení, jedním z těch opravdu revolučních však není nový trailer nebo oznámení hry. Je jím nový bezdrátový adaptér pro HTC Vive, díky kterému za sebou při hraní nebudete muset tahat hromady kabelů.

Modul se jmenuje Vive Wireless Adapter, základní set pro HTC Vive obsahuje PCI-e kartu do PC, senzor s dosahem 6 metrů a úhlem záběrů 150 stupňů a powerbanku HTC s technologií QuickCharge 3.0 a kapacitou 10 050 mAh. Ta by měla zajistit dvě a půl hodiny nepřetržitého provozu VR v bezdrátovém režimu, přičemž do plné kapacity se nabije za méně než hodinu.

Set pro HTC Vive Pro navíc obsahuje propojovací kabel, držák a pěnové stélky, přičemž oba sety využívají technologie Intel WiGig, která funguje v nezarušeném pásmu 60 GHz a pro přenos obrazu využívá XR kodeku společnosti DisplayLink.

Součástí všech balení jsou také dva měsíce bezplatného členství v programu Viveport Subscription s více než 500 tituly, mezi nimiž nechybí ani nová akční hra Seeking Dawn. Cena setu byla stanovena na 8 990 Kč v případě základního HTC Vive, cena balení pro HTC Vive Pro je díky příslušenství nastavená výše – konkrétně na 10 940 Kč.

Předobjednávky budou spuštěny 5. září na webových stránkách Vive  a Alza, globální dostupnost je plánovaná na 24. září 2018.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama