Hry na PlayStationu 3 se odmítají aktualizovat. Jde o bug, nebo problémy souvisí s vypnutím obchodu?
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Hry na PlayStationu 3 se odmítají aktualizovat. Jde o bug, nebo problémy souvisí s vypnutím obchodu?

Hry na PlayStationu 3 se odmítají aktualizovat. Jde o bug, nebo problémy souvisí s vypnutím obchodu?

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

12. 4. 2021 15:05

Společnost Sony nedávno oficiálně potvrdila, že vypne oficiální digitální distribuce konzolí PlayStation 3, PlayStation Vita a kompletně přestane nabízet digitální podporu PlayStationu Portable. Hráči na fóru PSNProfiles si ale už nyní stěžují, že se jim nedaří stahovat důležité aktualizace celé řady her. Bez nich nemůžou odemykat trofeje nebo hrát online.

Reklama

  • Náhodné hry na PlayStationu 3 nelze aktualizovat
  • Zřejmě jde o bug
  • Bez aktualizací nemůžete hrát online nebo sbírat trofeje

Seznam je poměrně rozsáhlý, ale zmatený. Některé tituly totiž nefungují pouze v určitých regionech, případně je nefunkční jedna z verzí (digitální nebo disková). Mezi největší hry, které mají problémy na evropském trhu (a můžou tedy ovlivňovat i vás) patří digitální kopie Battlefieldu 4, disková verze Dark Void, Gran Turisma 5, Just Cause 2, Hitman: Absolution nebo Need for Speed: Shift. Velkou část seznamu tvoří hry na motivy populárních anime, jde ale zřejmě jen o náhodu.

Dle všeho se hry neaktualizují samy, ani při vynucení skrze nabídku v menu. Je samozřejmě otázkou, nakolik je tento problém u staré konzole a starých her závažný, konkrétní svědectví ale přišly od hráčů, kteří chtěli dohnat některé resty a sesbírat trofeje, které jim chybí do sbírky. Například majitelé čtvrtého Battlefieldu zase bez aktualizací přicházejí o klíčovou multiplayerovou složku hry.

Společnost Sony vypne digitální obchod PlayStationu 3 už 2. července, slibuje však další podporu již zakoupených her. Nemožnost aktualizací je tedy zřejmě systémovou chybou a měla by být v blízké době odstraněna.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama