Hráči si myslí, že Xbox může hádankou lákat na odhalení třetích Psychonauts. O nový díl však vůbec jít nemusí
i Zdroj: Double Fine
Novinka Hráči si myslí, že Xbox může hádankou lákat na odhalení třetích Psychonauts. O nový díl však vůbec jít nemusí

Hráči si myslí, že Xbox může hádankou lákat na odhalení třetích Psychonauts. O nový díl však vůbec jít nemusí

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

31. 5. 2023 10:05

Poslední díl Psychonauts vyšel sice teprve v roce 2021, nicméně několika fanouškům se zdá, že další nemusí být daleko od oznámení. O víkendu sdílel australský účet Xboxu záhadný tweet, ve kterém uvedl jen několik písmen v podobě anagramu. Tato písmena byla uspořádána do čtvercové mřížky 3x3, přičemž byla předcházena prostou otázkou fanouškům: „Co to znamená? Ne, prosíme vás, vážně, pomozte nám rozluštit, co to znamená.“

Reklama

  • Twitterový účet australského Xboxu sdílel příspěvek, který se váže na sérii Psychonauts
  • Řada hráčů si myslí, že může jít o lákání na třetí díl

Hráči mřížku rozluštili tak, že přeskládali její písmena do řádku a dostali je do smysluplné pozice. Při jedné z těchto kombinací si všimli, že jedna z přesmyček tvoří "PSYCHO XXX", kde si první slovo spojili s názvem série Psychonauts a tři křížky zase s možným třetím dílem. 

Výsledkem bylo tedy rychle to, že se celá řada hráčů začala domnívat, že se asi schyluje k oznámení třetího dílu. Ačkoli naše informace svědčí o opaku. I kdyby to totiž byla pravda, je třeba klást důraz na to, že zmíněný účet  pravidelně publikuje odkazy na starší hry, stejně jako to, že Microsoft ani Double Fine neřekli nic o tvorbě dalšího dílu. Nicméně ani to není vše, co stojí v neprospěch této spekulace. Double Fine v minulosti totiž také prohlásili, že ačkoli nevylučují, že třetí díl vytvoří, po druhém díle se chtějí věnovat jiným projektům, a ne znovu pracovat v rámci stejného, již známého světa.

Pokud bychom však odhodili tento skepticismus stranou a alespoň v zájmu diskuze na chvíli uvážili, že ano, opravdu dojde k oznámení v rámci série, i tak není zaručeno, že půjde o třetí díl. Uvažme například toto: Se současným trendem remaků či nejrůznějších adaptací, které vznikají ve formě seriálů, je klidně možné, že může jít o odlišnou verzi původního díla nebo také kolekci již vydaných her v jednom balíčku (tj. trojice titulů tvořená hrami Psychonauts, Psychonauts: In the Rhombus of Ruin a Psychonauts 2 – což by znovu odkazovalo na číslo tři).

Ať tak či onak, pokud se něco opravdu chystá a nemělo by nás to minout, stát by se tak mělo už relativně brzy. Jak už totiž delší dobu víme, Microsoft přichystal s Bethesdou vlastní herní akce už na 11. červen; takže pokud nás oznámení čeká, nejspíše se tak stane právě tam.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama