Hráči náhodou zjistili, že obličej mrtvoly v Half-Life 2 pochází ze skutečné knihy pro lékaře
i Zdroj: Richter Overtime / Valve
Kuriozity Half-Life 2 Novinka Hráči náhodou zjistili, že obličej mrtvoly v Half-Life 2 pochází ze skutečné knihy pro lékaře

Hráči náhodou zjistili, že obličej mrtvoly v Half-Life 2 pochází ze skutečné knihy pro lékaře

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

23. 12. 2022 13:14

First-person akce Half-Life 2 na začátku tisíciletí způsobila revoluci v žánru a spousta hráčů na ni dodnes vzpomíná jako na kultovní záležitost. Dílem kouzla byl i temný, uvěřitelný svět čelící mimozemské invazi. Hráči nyní naprostou náhodou zjistili, že jeden z jeho mrtvých obyvatel vznikl díky skutečnému snímku ohořelých lidských ostatků.

Reklama

  • Uživatelé Redditu náhodou zjistili, že jeden z modelů mrtvol v Half-Life 2 byl přejat z medicínské učebnice

Konkrétně jde o model corpse01.mdl, který se vyskytuje v některých podzemních herních lokacích, a pravidelně byl využíván v modifikacích hry. Jednoduše řečeno jde o jednu z nejobvyklejších textur používaných pro herní mrtvoly.

Před několika dny se na subredditu r/eybleach (jinak určeného pro naprostý opak, tedy sdílení “čistících” příspěvků typicky roztomilých zvířat) objevily snímky údajně z učebnice pro soudní lékaře, které zaznamenávají skutečný případ uhořelého člověka. Uživatel původně snímky sdílel jako brutální zajímavost, jeden z komentujících si ale všiml, že prakticky přesně odpovídají zmíněnému modelu corpse01. Autoři ze studia Valve zřejmě jen na snímcích mírně poupravili oči.

Zjištění se později chytil youtubový účet Richter Overtime a dále ho zpopularizoval. Případ velmi konkrétně ukazuje, jak divoký uměl vývoj série Half-Life být, a jak kreativní řešení někdy designéři využívali. Zajímavostí je, že jistý modder rychle připravil náhradní model pro hráče, kterým se nelíbí, že by jinak museli ve hře sledovat obličej skutečné mrtvoly.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama