Hráči na Xboxu kritizují, že v Halo Infinite nelze vypnout crossplay. Čelí hackerům
i Zdroj: Hrej.cz
Halo Infinite Novinka Hráči na Xboxu kritizují, že v Halo Infinite nelze vypnout crossplay. Čelí hackerům

Hráči na Xboxu kritizují, že v Halo Infinite nelze vypnout crossplay. Čelí hackerům

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

29. 11. 2021 12:41

Možnost hrát společně (a proti) hráčům na jiných platformách je jedním z nejpříjemnějších trendů posledních dvou generací konzolí, ne vždy jde ale o žádoucí prvek. V některých případech totiž tato možnost nejde vypnout. Například u multiplayeru Halo Infinite, a hráči na konzolích si nyní stěžují, že je ve hře obtěžují cheateři a hackeři, kteří na konzolích nejsou tak obvyklí.

Reklama

  • Hráči xboxových verzí Halo Infinite kritizují nemožnost vypnutí meziplatformního multiplayeru
  • Množí se totiž případy cheaterů a hackerů, kteří nejsou na konzolích tak obvyklí
  • Hacky už dokáží hráčům věnovat veškeré kosmetické předměty

Nedávno vydaná multiplayerová složka očekávané sci-fi střílečky sice nabízí možnost výběru matchmakingu s hráči používajícími myš a klávesnici nebo gamepady, crossplay jako takový ale vypnout nelze. Chtě nechtě se tedy i na Xboxu spojíte s počítačovými hráči. Vzhledem k tomu, že je multiplayer zdarma, se pak dle svědectví na sociálních sítích ve hře pohybuje řada podvodníků a hackerů, kteří kazí hru ostatním.

Hlavním problémem se zdá být nízká kvalita opatření proti cheaterům. Dle uživatele Redditu Dull-Caterpillar3153 se nabídka hacků na dedikovaných webech a “obchodech” s podvodným softwarem rychle rozšiřuje. V současnosti tedy není problém jednoduše nakoupit základní nástroje jako je aimbot, wallhack nebo nekonečné zásoby munice. Vedle toho se ale objevují i neobvyklé hacky, které umí například odemknout veškerý kosmetický obsah, který lze jinak ve hře získat velmi obtížně a féroví hráči jsou výrazně motivováni k utrácení za mikrotransakce (za to je mimochodem hra ze strany komunity velmi ostře kritizovaná).

Používání podvodného softwaru samozřejmě není problém exkluzivním pro počítače, jeho používání na konzolích je ale komplikovanější a méně časté. Například v případě série Halo tak cheatování nikdy nebylo v rámci komunity zásadním tématem. Konzolovým hráčům se tedy vyšší riziko střetnutí s hackery nelíbí a žádají, aby ve hře šla funkce meziplatformního multiplayeru úplně vypnout.

Halo Infinite dále bojuje s kritikou systému monetizace a progressu, který je podle fanoušků a nejužšího jádra multiplayeru predátorský a zaměřený na odírání hráčů. To výrazně kazí zážitek z jinak skvělé multiplayerové hratelnosti, která je opravdovým návratem ke kořenům série. Šéfdesignér projektu Jerry Hook už na Twitteru avizoval, že se tým na kritiku hráčů zaměří a přinese změny systému.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama