Hráči jsou nespokojení s online podporou Splinter Cell: Blacklist, podvodný příspěvek na fóru způsobil chaos
i Zdroj: Hrej.cz
Splinter Cell: Blacklist Novinka Hráči jsou nespokojení s online podporou Splinter Cell: Blacklist, podvodný příspěvek na fóru způsobil chaos

Hráči jsou nespokojení s online podporou Splinter Cell: Blacklist, podvodný příspěvek na fóru způsobil chaos

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

25. 11. 2021 12:38 1

Mírně překvapivě v posledních dnech ožila komunita kolem zatím posledního regulérního pokračování špionské série Splinter Cell s podtitulem Blacklist. Ten totiž nabídl poměrně povedený multiplayer, který už však nějakou dobu vůbec nefunguje. Hra má v současnosti zřejmě nulovou podporu ze strany vývojářů z Ubiosftu, to ale hráče štve a dle dostupných informací se snaží studio zaplavit stížnostmi na technické podpoře. Jeden z fanoušků toho zřejmě zneužil, vydával se za komunitního manažera a na oficiálním fóru vyvolal chaos.

Reklama

  • Hráči nejsou spokojeni se stavem online služeb Splinter Cell: Blacklist
  • Osm let stará hra v současnosti online vůbec nefunguje
  • Hráči se snaží skrze tickety na technickou podporu na problém upozornit
  • Olej do ohně přilil příspěvek na fóru, který za zasílání ticketů vyhrožoval bany
  • Dle Ubisoftu jej napsal uživatel, který se jen vydával za mluvčího technické podpory

V návaznosti na snahu fanoušků upozornit Ubisoft na současný stav hry se na fóru objevil příspěvek uživatele, který měl údajně být zástupcem oddělení pro vztah se zákazníky firmy. Vlákno nazvané „Regarding Online Connectivity Issues“ (volně přeloženo “Komentář k problémům s připojením k online službám”) fanouškům sdělovalo, že studio sice o problémech ví, vzhledem k neaktivní komunitě se ale rozhodlo ušetřit a situaci žádným způsobem neřešit. Také žádalo hráče o to, aby neposílali žádné další tickety na technickou podporu.

Kontroverzní ale byla zmínka o tom, že jakékoliv budoucí tickety týkající se problémů se servery Blacklistu budou “odměněny” sedmidenním banem, během kterého uživatel nemůže používat žádnou službu Ubisoftu. Opakovaný přečin pak měl vést k permanentnímu banu. Tím příspěvek vyhrožoval i hráčům, kteří by schválně využívali neaktuální verze klientů Ubisoft Connect nebo Uplay. 

Uvěřitelnost sdělení dodávalo to, že byl připnutý na začátku seznamu vláken, což dle všeho musel zařídit správce fóra.

Informace se začala rychle šířit komunitou a na sociálních sítích. Hráče a fanoušky zaráželo nebo přímo šokovalo, že Ubisoft takto ostře reaguje na nespokojenou komunitu a vyhrožuje tresty. Po pár hodinách ale vlákno z fóra zmizelo a mluvčí Ubisoftu webu Kotaku sdělil, že šlo o podvrh. Téma prý vytvořil neznámý uživatel, který se jen vydával za oficiálního zástupce firmy. Jak je možné, že se příspěvek vyskytoval v připnutých vláknech ale Ubisoft nevysvětlil.

Vyzvedněte si zdarma jeden z nejlepších dílů série Splinter Cell
i Zdroj: Hrej.cz

Vyzvedněte si zdarma jeden z nejlepších dílů série Splinter Cell

Ačkoli je pravdou, že se s postavou Sama Fishera a jeho multivizorem v moderním pojetí ještě nějaký pátek nesetkáme, jeho…

20. 11. 2021 08:40

Malá, ale aktivní komunita na zmiňovaném fóru mimochodem už několik týdnů chystá otevřený dopis Ubisoftu, ve kterém prosí o pokračování série Splinter Cell s návratem k úplným kořenům značky. Také se chce přímo vyjadřovat k tomu, jak by hra měla vypadat, odkazuje se při tom na studio IO Interactive, které ve spolupráci s komunitou připravovalo současnou, rebootovanou trilogii Hitman.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama