Hráče Elden Ring děsí zakrvavený pes. Kvůli bugu uděluje absurdní poškození
i Zdroj: YouTube / Zullie the Witch
Elden Ring Novinka Hráče Elden Ring děsí zakrvavený pes. Kvůli bugu uděluje absurdní poškození

Hráče Elden Ring děsí zakrvavený pes. Kvůli bugu uděluje absurdní poškození

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

30. 3. 2022 12:24 1

Na samý konec RPG hitu Elden Ring dochází stále větší množství hráčů, početná komunita zároveň prozkoumává hru stále více dopodrobna. Moddeři například konečně přišli na to, proč je nejnebezpečnějším nepřítelem ve hře… obyčejný nemocný pes. Entita s názvem Bleed Dog totiž kvůli chybě v systému hry uděluje ohromné poškození.

Reklama

  • Nejnebezpečnějším nepřítelem v Elden Ring je obyčejný zmutovaný pes
  • Může za to bug, kvůli kterému může během vteřiny rozdat obří množství poškození

Dle magazínu Gamesradar na důvod upozornil tvůrce obsahu Zullie s odkazem na moddera Meowmaritus. Ten díky programu pro rozklíčování dat hry zjistil, že problém tkví ve špatně nastavených animacích příšer.

Pojďme si to vysvětlit v praxi. Každý nepřítel v Elden Ringu má vlastní identifikační ID soubor, a přiřazený soubor s animacemi. Malé a velké varianty krvavého psa využívají stejný soubor s animacemi. Dle zdroje tak hra při útoku velkého či malého psa prohledává stejná data. Pokud zaútočí velký pes, prostě přejde data přiřazená k malému. Mělo by to fungovat i naopak, v případě jednoho konkrétního útoku (jde o výpad), ale systém nefunguje jak má. Hra chce najednou využít data pro velkého i malého psa zároveň a začne donekonečna restartovat záznam zasažení hráče. To znamená, že technicky vzato příšera udělí hrdinovi zásah opakovaně v každý renderovaný snímek. Výsledkem je poškození až 11 640 bodů za vteřinu, což je notně děsivá hodnota.

Zullie poukazuje na to, že je díky vazbě na snímkovou frekvenci efekt ještě výraznější na výkonných PC nebo konzolích současné generace. Za vteřinu totiž nepřijde 30 opakování poškození, ale až 60 (a více). Na druhou stranu zřejmě podobnou chybou netrpí žádný jiný nepřítel ve hře.

Dle Meowmarituse stačí mírně modifikovat soubor s animacemi a chyba zmizí. Lze předpokládat, že podobná úprava bude součástí jedné z nadcházejících aktualizací hry. Do té doby se ale nelekněte, když vašeho vypiplaného hrdinu skolí jednou ranou obyčejné zakrvavené psisko…

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama