Hororový režisér John Carpenter naznačil, že vzniká film Dead Space. Ale bez něj
i Zdroj: Electronic Arts
Dead Space Novinka Hororový režisér John Carpenter naznačil, že vzniká film Dead Space. Ale bez něj

Hororový režisér John Carpenter naznačil, že vzniká film Dead Space. Ale bez něj

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

13. 1. 2023 15:15

S adaptacemi her se v poslední době doslova roztrhl pytel a rychle ubývají významné značky, které ještě nemají nebo nechystají nějaké filmové nebo seriláové zpracování. Patří mezi ně hororová série Dead Space, která se velmi brzy dočká remaku, i na ní si ale prý brousí zuby filmové kamery. Naznačil to legendární režisér, scenárista a skladatel John Carpenter.

Reklama

  • Legendární filmař John Carpenter v rozhovoru zmínil, že někdo jiný nejspíš pracuje na filmu Dead Space
  • Ten ale nikdy nebyl oznámen
  • Sám Carpenter o něj dlouhodobě jeví zájem, protože je velký herní fanoušek

Duchovní otec hororové ságy Halloween se v rozhovoru pro filmový magazín Variety (k příležitosti jeho 75 narozenin) rozpovídal o své lásce ke hrám. Už dříve byl s režírováním adaptace Dead Space spojován, a tak jedna otázka mířila i tímto směrem. Carpenter odmítl, že by se na čemkoliv podílel. Jen zavzpomínal na dobu, kdy se společností RED řešil nákup nových digitálních kamer a mimoděk zmínil, že by se mu práce na takovém projektu líbila. Zástupce RED pak zvěst rychle šířili a z přání se postupně stala mylná informace, že Carpenter skutečně filmové Dead Space tvoří.

Ve stejné odpovědi ale režisér zmiňuje, že “si myslí, že už spolupracují s jiným režisérem”. Jeho prý nikdo nekontaktoval.

Samozřejmě je možné, že svou odpověď zamýšlel jinak, v podstatě tak ale tvrdí, že adaptace vzniká. Jen je u kormidla jiný filmař. Společnost EA nikdy o adaptaci ani v náznacích nemluvila.

Pokud film skutečně vzniká, klidně by mohlo odhalení přijít v době vydání remaku prvního dílu, který probudí zájem o značku. To je naplánováno na 27. ledna.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama