Horizon Call of the Mountain představuje svého hlavního hrdinu. Bývalý člen Shadow Carja se vrací zpytovat svědomí
i Zdroj: PlayStation Studios / Guerrilla Games, Firesprite
Horizon Call of the Mountain Novinka Horizon Call of the Mountain představuje svého hlavního hrdinu. Bývalý člen Shadow Carja se vrací zpytovat svědomí

Horizon Call of the Mountain představuje svého hlavního hrdinu. Bývalý člen Shadow Carja se vrací zpytovat svědomí

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

26. 11. 2022 08:25

Přestože je uvedení Horizon Call of the Mountain pro PSVR2 stále poměrně vzdálené kvůli datu vydání samotné konzole, studia Guerrilla a Firesprite již pomalu lákají na jeho hlavního představitele. Aloy, která dosud vytvářela ikonu prvních dvou dílů, a dokonce i PlayStationu jako takového, ustoupí na čas do pozadí ve prospěch nové tváře. V zájmu odlišného zážitku se do světa Horizonu vrátíme tentokrát po boku nového hrdiny Rayse.

Reklama
Reklama

  • Protagonistou PSVR2 exkluzivity Horizon Call of the Mountain se stane Ryas, bývalý zástupce Shadow Carja
  • Jeho motivací na poli cca 7 hodinového příběhu bude smytí svých hříchů jeho minulých činů

Guerrilla Games, která hru tvoří, na Twitteruu odhalila, kdo Ryas vlastně je. Bývalý člen kmenu Shadow Carja, který v sérii aktivně nevystupoval, je nyní načrtnut jako zkušený, leč citlivý samouk, který se po čas svého života stal mistrem lovu, šplhu a také nepochybně i boje s lukem (odtud zřejmě plyne i titul celého díla, který na tyto aktivity silně zaměřuje názvem i hratelností). 

Náš hrdina je volně popisován jako „motivovaný a zručný muž“, který lituje svých dnů v Shadow Carja a hrůzných činů, které zde napáchal. O jeho vzhledu se toho nicméně zase tolik neví, takže je spíše na dohadech, jak vlastně vypadá. Guerrilla tvrdí, že ačkoli si Ryas ponechal část svého vybavení ze Shadow Carja, a vyčistil z něj dokonce i insignie, které jej mohou prozradit, dobře ví, že jeho činy, včetně účasti na útlaku mladého prince Itamena, takto snadno nesmyje. Přesto se o to snaží a usiluje o to získat zpět svou jednou ztracenou čest a očistit své jméno.

Zda se mu to opravdu podaří, zjistíme příští rok. Horizon Call of the Mountain je koneckonců potvrzen na launch PSVR2, takže se s jeho přítomností setkáme už 22. února příštího roku.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama