Homeworld 3 byl odložen na příští rok. Vývojáři si chtějí práci lépe rozložit
i Zdroj: Gearbox / Blackbird Interactive
Homeworld 3 Novinka Homeworld 3 byl odložen na příští rok. Vývojáři si chtějí práci lépe rozložit

Homeworld 3 byl odložen na příští rok. Vývojáři si chtějí práci lépe rozložit

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

11. 6. 2022 11:30

Třetí díl strategické série Homeworld, jenž měl vyjít koncem letošního roku, byl odložen. Blackbird Interactive a Gearbox Publishing dnes společně oznámily, že aby měli tvůrci titulu dost času, posunuli termín vydání na první polovinu roku 2023.

Reklama

  • Třetí díl série Homeworld vyjde nakonec až v roce 2023
  • Gearbox a Blackbird se chtějí vyhnout přepracování vývojářů

„Doručení Homeworld 3 v jeho nejvyšší možné kvalitě je pro Gearbox Publishing a Blackbird Interactive nejvyšší prioritou, neboť si uvědomujeme zvláštní postavení, které série zaujímá v srdcích hráčů,“ píše oficiální zpráva. „Tato vášeň pohání naší práci a čas navíc nám umožní dostát námi stanovenému závazku kvality zdravým a udržitelným způsobem pro všechny zúčastněné," dodává vývojářské studio a jeho vydavatel. Z pohledu nepopulárního termínu „crunch“ se i přes jeho přímé neuvedení jeví tak zjevné, že se mu vydavatel i vývojáři snaží vyhnout.

Spolu s odkladem předvedl Blackbird i některé bojové animace nového druhu plavidla. Vidíme krytí za překážkami či náhlé přepadové útoky. Co se pak týká ukázek většího rozsahu, tým vývojář také přislíbil, že se o detailnější pohled na hru podělí na letošním Gamescomu. Pro rekapitulaci uveďme, že k formálnímu odhalení Homeworldu 3 došlo v září 2019, kdy se projekt nacházel ve vývoji několik měsíců. Hra slibuje navázat na odkaz starších dílů. Mimo jiné má tak nabídnout větší důraz na multiplayer a souboje několika stovek lodí v plně trojrozměrném a manévrovatelném prostoru.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama