Hogwarts Legacy se ukazuje v celé své kráse. Záběry předvádí průzkum Bradavic, kouzelnické souboje, létání na koštěti a mnoho dalšího
i Zdroj: Warner Bros.
Hogwarts Legacy Novinka Hogwarts Legacy se ukazuje v celé své kráse. Záběry předvádí průzkum Bradavic, kouzelnické souboje, létání na koštěti a mnoho dalšího

Hogwarts Legacy se ukazuje v celé své kráse. Záběry předvádí průzkum Bradavic, kouzelnické souboje, létání na koštěti a mnoho dalšího

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

18. 3. 2022 08:30

Poslední prezentace State of Play se věnovala pouze jedné jediné hře, a sice Hogwarts Legacy. Zatímco doposud nebylo úplně jasné, co od počinu studia Avalanche Software očekávat, nyní je naprosto zřejmé, že jde o vskutku komplexní herní zážitek, na který všichni potterheadi čekají celé roky.

Reklama

  • Akční RPG Hogwarts Legacy se předvádí v první velké ukázce
  • Vidět jsou staré Bradavice a přilehlé okolí
  • Připraven je komplexní soubojový systém
  • Dojde na přípravu lektvarů, vylepšování kouzel a výbavy
  • Hra by měla vyjít závěrem letošního roku

V úvodu musela samozřejmě zaznít notoricky známá melodie, která navodila tu správnou atmosféru při pohledu na majestátní Bradavice. Příběh se ovšem odehrává na konci 19. století, podoba prestižní školy čar a kouzel se tedy v jistých ohledech odlišuje od té filmové. Zároveň logicky nenarazíte na známé postavy, byť se najdou výjimky. Skorobezhlavý Nick je zkrátka nadčasový.

Do Bradavic přijíždíte jako nový student, nastoupíte ale rovnou do pátého ročníku, což je nezvyklé. O zařazení do příslušné koleje samozřejmě rozhodne Moudrý klobouk, podoba postavy je však čistě na vás, což platí i pro specializaci ve studiu. Ale vybírejte s rozvahou, budete totiž rozhodovat o osudu celého kouzelnického světa. Ukázka naznačuje spolupráci s profesorem Figem, jenž prověřuje zvěsti o skřetím povstání. 

Během studia se budete věnovat výrobě lektvarů, bylinkářství a dalším známým předmětům. Obrana proti černé magii samozřejmě nesmí chybět. O přestávkách se pak můžete vrhnout na průzkum školy a jejího blízkého okolí, na objevení čekají skryté chodby, sklepení a další prastará tajemství. Autoři svět designovali jako klasický open-world, volnost v pohybu je evidentně zásadní. Navštívíte ostatně i přilehlé Prasinky. 

Značná část prezentace se věnuje soubojovému systému, který je očividně velmi komplexní. Je pouze na vás, jaká kouzla zařadíte do repertoáru, jejich výběr bude definovat herní styl. V pokročilejší fázi pak dojde i na kletby, které se nepromíjí. Klíčovou roli hrají také lektvary, díky nim můžete získat značnou výhodu. Hra se prezentuje jako akční RPG, nevyhnete se tedy získávání zkušenostních bodů a následnému vylepšování kouzelnických dovedností. To samé platí pro magické předměty, které lze najít, koupit, ale i vyrobit.

Hogwarts Legacy opustil šéfdesignér
i Zdroj: Avalanche Software / Warner Bros.

Hogwarts Legacy opustil šéfdesignér

Troy Leavitt, šéfdesignér projektu Hogwarts Legacy, se nedávno dostal do hledáčku kritiků. Stál za tím tvůrce obsahu Liam…

5. 3. 2021 09:36
10

Nedílnou součástí kouzelnického světa jsou magií obdaření tvorové. Někteří dokonce mohou posloužit jako šikovný dopravní prostředek, což se hodí obzvlášť v případě, pokud nevěříte létajícím košťatům. Ukázka se věnuje i dalším detailům, vidět je třeba Komnata nejvyšší potřeby, v níž lze připravovat lektvary, pěstovat bylinky a vylepšovat výbavu. 

Prezentace bohužel neprozradila konkrétní termín vydání, počítá se ale s tím, že dorazí závěrem letošního roku, pokud ovšem nedojde na další odklad. Nechceme ale malovat baziliška na zeď. Hogwarts Legacy míří na PC a na konzole Xbox One, Xbox Series, PlayStation 4 a PlayStation 5.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama