Hogwarts Legacy prý nefunguje. Hráči na PC si stěžují na ubohý technický stav
i Zdroj: Avalanche Software / Hogwarts Legacy press kit
Hogwarts Legacy Novinka Hogwarts Legacy prý nefunguje. Hráči na PC si stěžují na ubohý technický stav

Hogwarts Legacy prý nefunguje. Hráči na PC si stěžují na ubohý technický stav

Jakub Fišer

Jakub Fišer

9. 2. 2023 15:05 18

Harrypotterovské RPG Hogwarts Legacy je aktuálně nejsledovanější hrou na trhu. Již zítra vychází do ostré verze, v úterý se uvolnila do předběžného přístupu. Hráči si zatím nemohou titul vynachválit – tedy ti na konzolích. PC hráči mají odlišný názor.

Reklama

  • Hogwarts Legacy ještě ani nevyšlo a hráči už hlásí technické problémy
  • Zatímco hráči na PC kolikrát nemohou hru ani spustit, hráči na konzolích mají problém „jen“ s grafickými chybami

Twitter i fanouškovská facebooková stránka Hogwarts Legacy od úterý zaplavují neradostné dojmy hráčů na počítači. Stěžují si zejména ne nenadálé propady snímkové frekvence.

Uživatel @DarkyLord11 píše na Twitter, že i přes poměrně kvalitní sestavu v čele s grafickou kartou RTX 3070 se mu hra na vysoké detaily seká, občas spadne až pod 20 fps. Většina hráčů proto hromadně snižuje rozlišení a upravuje nastavení, například vypíná odlesky ray tracing a vyhlazování hran.

Recenze Hogwarts Legacy - Sny kouzelníků se občas plní
i Zdroj: Avalanche Software / Warner Bros.

Recenze Hogwarts Legacy - Sny kouzelníků se občas plní

8. 2. 2023 13:20
11

Nejočekávanější titul začátku se nám konečně dostal do rukou. Má cenu otevírat dopis z Bradavic, nebo je lepší hodit ho do…

Některým zájemcům se hra dokonce ani nespustí, nehledě na to, jaký hardware mají k dispozici. Po pokusu o spuštění obrazovka zčerná objeví se hláška upozorňující na nedostatek VRAM. Jiným hráčům zase hra padá během načítacích obrazovek přímo ve hře nebo v průběhu cut-scén.

Optimalizace na PC tak zřejmě není úplně ideální a bude vyžadovat dříve nebo později opravu přímo od vývojářů. Hráči na konzolích nic podobného nehlásí, potýkají se však s grafickými chybami. Ty se nejčastěji týkají roztodivného světla v cut-scénách, nedobré kamery a také modelu oblečení, který prochází prostředím kolem sebe.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama