Hogwarts Legacy návod – Jak vypočítat zašifrované dveře?
i Zdroj: Avalanche Software
Tipy a triky Hogwarts Legacy Novinka Hogwarts Legacy návod – Jak vypočítat zašifrované dveře?

Hogwarts Legacy návod – Jak vypočítat zašifrované dveře?

Jakub Fišer

Jakub Fišer

13. 2. 2023 12:30

Nové harrypotterovské RPG Hogwarts Legacy je venku od minulého pátku a sbírá samá kladná hodnocení. Jelikož jde o hru s otevřeným světem, nachází se tam hodně hádanek a hlavolamů k rozřešení. Jak vypočítat zašifrované dveře?

Reklama
Reklama

  • Hogwarts Legacy nabízí řadu hádanek a hlavolamů
  • Jedním z nich jsou i dveře, které řešíte prostřednictvím obrázkových příkladů

Již na začátku hry můžete procházet bradavický hrad a narážet tak na různé hádanky. Jednou z nich jsou dveře s tabulí uprostřed, které odemknete tak, že vyřešíte matematickou šifru. Každé dveře mají dva matematické příklady – jeden označený „?“ a druhý označený „??“.

Pro vyřešení této šifry jsou důležité obrázky po obvodu portálu dveří a pak také otazníkové dlaždice umístěné povětšinou v těsné blízkosti dveří.

Každý příklad sestává z jednoho čísla, jednoho obrázku a jednoho otazníku. Abyste jej vyřešili, musíte k obrázku dosadit číslo a pak do otazníku dosadit další obrázek, který představuje číslo chybějící v celkovém součtu (součet se nachází uprostřed trojúhelníku na dveřích).

Hogwarts Legacy návod – Jak vypočítat zašifrované dveře?
i Zdroj: Avalanche Software / Hogwarts Legacy press kit

Zcela zásadní je, abyste věděli, jaký obrázek na dveřích představuje jaké číslo. Legendu vysvětlující obrázky na dveřích naleznete na stole v učebně věštění. Máme pro vás ale jednoduchou pomůcku – zleva doprava vlastně obrázky zastupují číselnou řadu 0–9.

Ukážeme si tedy modelový příklad: výsledek je 9 a sestává z 2 + obrázek hydry + ?. Jak to vyřešit? K obrázku hydry si dosadíte číslo 3 a ? tak musí být číslo 4, aby celkový součet dával 9. Na otočné dlaždici na stěně tak navolte obrázek sovy (4). Druhý příklad s ?? vyřešíte podobně, pouze budete otáčet druhou dlaždicí.

Za dveřmi se většinou nachází jedna nebo dvě truhly, ve kterých naleznete vybavení či peníze.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama