Hogwarts Legacy je nejlépe prodávanou hrou generace, alespoň podle Evropanů a pokud nepočítáme fotbal
i Zdroj: Warner Bros. / Hogwarts Legacy press kit
Byznys Hogwarts Legacy Novinka Hogwarts Legacy je nejlépe prodávanou hrou generace, alespoň podle Evropanů a pokud nepočítáme fotbal

Hogwarts Legacy je nejlépe prodávanou hrou generace, alespoň podle Evropanů a pokud nepočítáme fotbal

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

8. 3. 2023 13:54

Agentura GSD zveřejnila data, podle kterých je Hogwarts Legacy šestou nejúspěšnější hrou z hlediska launchového období v historii evropského žebříčku, a vůbec nejlepší, která se nejmenuje FIFA. Launch kouzelnické akce byl tedy lepší, než u Red Dead Redemption 2 nebo jakéhokoliv Call of Duty.

Reklama
Reklama

  • Podle dat GSD je na evropských trzích Hogwarts Legacy nejúspěšnější hrou generace s výjimkou série FIFA

Konkrétně GSD kompiluje data od roku 2017, z tohoto hlediska tedy nemůžeme Hogwarts Legacy srovnávat třeba s GTA V. Na druhou stranu víme, že Bradavice přilákaly více hráčů, než Red Dead Redemption 2, Call of Duty: Modern Warfare 2 nebo Elden Ring. A to zatím Hogwarts Legacy vyšlou pouze na současnou generaci konzolí a PC, přičemž velmi početná komunita hráčů na starších platformách zatím čeká na (nedávno odložené) porty.

Únorové prodeje? České obchody hlásí, že Hogwarts Legacy naprosto ovládlo žebříčky
i Zdroj: Warner Bros. / Avalanche Software

Únorové prodeje? České obchody hlásí, že Hogwarts Legacy naprosto ovládlo žebříčky

V průběhu února jsme vás informovali o prvních náznacích, že se očekávaná kouzelnická akce Hogwarts Legacy bude prodávat…

2. 3. 2023 09:05

Po třech týdnech je prý Hogwarts Legacy pátou nejprodávanější hrou posledního roku, vedle FIFA 23, Call of Duty: Modern Warfare 2, Grand Theft Auto 5  a Elden Ringu. Právě fotbalová série FIFA je z žebříčků účelově vylučována, protože se prodává prostě příliš dobře a pravidelně.

Celkové prodeje her ale klesly, protože kromě Hogwarts Legacy prostě v únoru nevycházely žádné další přelomové trháky. Loni přitom ve stejné době zaujal Elden Ring, Horizon: Forbidden West, Dying Light 2 nebo Pokémon Legends: Arceus.

Magazín GamesIndustry.biz dodává, že se výrazně hůře prodávají evergreeny jako GTA 5 nebo Mario Kart 8: Deluxe. Naopak velkého nového impulzu se dočkala série The Last of Us, jejíž prodeje stouply kvůli zájmu o seriál o stovky procent. Kontroverzní Atomic Heart se nakonec umístil na 9. místě měsíčního žebříčku a je tak druhým nejlepším novým releasem.


GSD zpracovává data o prodejích od většiny velkých herních vydavatelů. Výjimkou jsou Nintendo a 505 Games u digitálních prodejů. Na digitálním trhu mapuje situaci ve většině evropských států včetně Česka a Slovenska. Fyzické prodeje her zaznamenává Belgii, Dánsku, Finsku, Francii, Itálii, Portugalsku, Španělsku, Švédsku, Švýcarsku, Norsku, Německu, Polsku, Nizozemí a Velké Británii.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama