Hned dvě velmi významné hvězdy Twitche si dávají pauzu, mluví o vyčerpání z práce
i Zdroj: Epic Games
Novinka Hned dvě velmi významné hvězdy Twitche si dávají pauzu, mluví o vyčerpání z práce

Hned dvě velmi významné hvězdy Twitche si dávají pauzu, mluví o vyčerpání z práce

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

2. 9. 2022 18:13

I když může kariéra streamera pro řadu hráčů představovat vysněné povolání, skutečnost bývá podstatně komplikovanější a temnější. Dokazuje to i nucená pauza, kterou krátce po sobě oznámily hned dvě významné osobnosti streamovací platformy Twitch. Nějaký čas nebude živě vysílat nejodebíranější streamer vůbec, Ninja, a produkci výrazně omezuje nejodebíranější žena platformy Pokimane.

Reklama
Reklama

  • Ninja i Pokimane omezují tvorbu na Twitchi
  • Ninja pauzu moc nekomentuje, Pokimane argumentuje vyhořením

Tyler "Ninja" Blevins příliš sdílný nebyl. Nedávno na Twitteru avizoval, že se necítí úplně dobře, včera pak ve stručném Tweetu sdělil, že potřebuje pauzu a neví, kde a na jaké platformě se ke streamování vrátí. Ze sociálních sítí také částečně odstranil své účty.

Imane “Pokimane” Anys důvody pro pauzu rozebrala mnohem podrobněji. Videoobsah přestala produkovat už před několika týdny. Nyní fanouškům sdělila, že ji začaly naplňovat jiné činnosti a jiné platformy. Za problém označila kompetitivnost a zběsilost streamerského průmyslu a nekonečnou snahu přijít s něčím originálním nebo naopak držet prst na tepu doby a řídit se aktuálními trendy. Po deseti letech tvorby už jí tento styl nenaplňuje.

Z Twitche sice úplně nezmizí, chce si ale dát pohov a především nebrat streamování jako svou hlavní práci. „Až se zítra vzbudím, nechci zapnout počítač a osm hodin v kuse hrát,“ vysvětlila svou současnou motivaci.

Oba streameři mají na Twitchi v součtu téměř 30 milionů odběratelů a v minulosti byli smluvně vázáni i k dalším platformám (mj. YouTube). Patří ke klíčovým tvářem nejen Twitche, ale i streamerské scény jako takové.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama