Hledáte unikátní herní zážitek? To the Dragon Cave je česká fantasy střílečka pro nevidomé
i Zdroj: Kikiriki Games
Mobilní hraní To the Dragon Cave Novinka Hledáte unikátní herní zážitek? To the Dragon Cave je česká fantasy střílečka pro nevidomé

Hledáte unikátní herní zážitek? To the Dragon Cave je česká fantasy střílečka pro nevidomé

Jakub Fišer

Jakub Fišer

20. 5. 2022 09:30

Videohry pro zrakově postižené patří do zcela unikátní škatulky, o které se ale moc často neinformuje. Brněnské studio Kikiriki Games se na bezbariérové hry zaměřuje a s nejnovějším projektem se dostalo dokonce pod Laboratoř Nadace Vodafone. Nyní vypustili své první dílo – FPS s fantasy žánrem jménem To the Dragon Cave.

Reklama

  • To the Dragon Cave je česká fantasy střílečka pro nevidomé
  • Ovládá se prsty, je však důležité pro hraní používat sluchátka
  • Ostrý start zažila hra teprve nedávno, pro Android i iOS stojí 149 Kč

Co je na hře tolik unikátní? Vlastně vše. Jde o audio hru, tudíž budete potřebovat sluchátka. Vývojáři mluví o To the Dragon Cave jako o “blind-friendly audio střílečce okořeněné nadsázkou a fantasy příběhem”. Za úkol budete mít utéct ze sluje draka, projít rovnou devět rozličných lokací, bojovat s temnými bytostmi a dojít až na konec.

Jak se ale hra hraje, když je prakticky bez grafiky a zaměřená na nevidomé uživatele? Pro hraní jsou opravdu důležitá sluchátka. Podle nich totiž poznáte, zdali se k vám nepřítel blíží zprava nebo zleva. Pohybem prstu po displeji telefonu se pak můžete otáčet (během toho kontrolujete zvuk ze sluchátek) a nakonec zaútočíte švihnutím prstu po displeji.

Účel hry je jasný – dopřát kvalitní videoherní zážitek i zrakově indisponovaným uživatelům. Titul vyšel před pár dny, 15. května, a to na obě nejpoužívanější mobilní platformy – Android i iOS. Na Google Play i Apple App Store je k mání za 149 Kč včetně DPH.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama